Panama Papers
Hør uddrag

Panama Papers

en verdensomspændende afsløring

Bastian Obermayer, Frederik Obermaier

Politikens Forlag
De såkaldte ’Panama Papers’ har fået jorden til at ryste under regeringschefer, sportsstjerner og topledere, som med assistance fra respektable banker har skjult milliarder af kroner i skattely.

Historien, der også trækker tråde til Danmark, begynder i januar 2015. En anonym kilde sender en mail til to undersøgende journalister fra den tyske avis Süddeutsche Zeitung: ”Hello. This is John Doe. Interested in data?” 

Disse data viser sig at være 11,5 millioner interne dokumenter fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca. Dokumenter, der afslører, hvordan alverdens skattemyndigheder systematisk bliver snydt og bedraget af en velhavende elite, der også tæller navngivne danskere.

Panama Papers er skrevet af de to journalister, som modtog de nu verdensberømte dokumenter og siden har været i centrum for afsløringen. De valgte at dele dokumenterne med 400 særligt udvalgte journalister over hele verden – heriblandt to danske journalister, John Hansen fra dagbladet Politiken og en journalist fra Danmarks Radio. John Hansen skriver i bogen et kapitel, som sætter afsløringen i et dansk perspektiv og blotlægger, hvordan også danske banker og velhavere står bag hundredvis af selskaber i skattely.

Bogen har to spor: Historien om, hvordan journalisterne i dybeste hemmelighed samler de mange brikker til en lang række afsløringer, er velfortalt og spændende som en thriller. Historien om, hvordan multinationale selskaber, toppolitikere, diktatorer, mafiabosser, narkobaroner, aristokrater, velhavere og berømtheder skjuler deres formuer i skattely er på én gang fascinerende og chokerende læsning, som vil få mange til at efterlyse politisk handling.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 338
ISBN: 9788740035087
Format: ePub
E-bog Udk. 29. August 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Peter Wivel
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Nordjyske, Lars Løchte
Det har aldrig været et funktionærjob med fast arbejdstid fra 9 til 16 at drive journalistik, der for alvor gør en forskel! … Hvis nogen skulle være i tvivl om, at det er vigtigt, at medierne har ressourcerne til at drive undersøgende, samfundsrelevant journalistik, så skulle de læse " Panama Papers ". Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken, Bo Malthesen
Djævelens advokatkontor … den vigtige bog om Panama Papers.
Journalisten, Brigitte Alfer
Burde anbefales som læsebog på journalistuddannelser … Denne bog opildner til global graverjournalistik. Læs den!
Downloads