På jagt efter Amerikas sjæl
Hør uddrag

På jagt efter Amerikas sjæl

David Trads

Politikens Forlag
I På jagt efter Amerikas sjæl rejser David Trads i Johannes V. Jensens spor for at dele ud af sin dybe fascination og lige så dybe bekymring for det Amerika, som er så splittet i dag. En skarp, underholdende og vidende roadmovie i bogform fra kyst til kyst.

Johannes V. Jensen, en af vores største forfattere, var den første danske intellektuelle, som troede på Amerika. På fem rejser mellem 1896 og 1939 beskrev han intenst, hvad der fascinerede og skræmte ham ved Den Nye Verden. Til sidst stillede han bekymret det afgørende spørgsmål: ”Har Amerika fostret en drage i sit hus?” I dag – godt 100 år efter – har spørgsmålet aldrig været mere aktuelt. Det Amerika, vi kendte, er under et massivt pres. Donald Trump chokerede verden, da han blev præsident, og han rev landet itu, mens han sad i Det Hvide Hus. USA er i dag et polariseret land, som er ved at miste dets magnetiske kraft. Joe Biden er ingen John F. Kennedy, som kan samle.

David Trads udgav i 2020 bestselleren Amerika, hvor er du?, der gav forklaringen på, hvordan Trump kunne vindevalget. I sin hæsblæsende, skarpe og underholdende nye bog rejser Trads på tværs af Amerika og zoomer ind på, hvad der sker i det store land netop nu. Fra New York og Los Angeles til langt ud på landet i Tennessee og Wyoming skildrer bogen råt for usødet USA i dag og bringer læserne helt tæt på et land, der er langt fra sit eget ideal. Der er konstante krydsklip mellem Johannes V. Jensens historiske beskrivelser og den nutid, som Trads møder. Hvor er det, som fascinerer os ved Amerika i dag? Og hvor er det, som skræmmer os nu? Bogen knytter også håb – for forfatterens eget amerikanske motto er en let omskrivning af Barack Obamas ikoniske slogan: ”Yes, We (Still) Can!”

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 348
ISBN: 9788740075199
Format: 151x226
Udk. 29. September 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: Bech Grafisk
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: River v/ Sune Ehlers
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Michael Bach Henriksen
En personlig kærlighedserklæring til USA, som alle, der er nysgerrige på landet, vil læse med udbytte … forfatteren skriver på en grundlæggende begejstring for amerikansk kultur, og den smitter.
 
 
 
 
-  Altinget, Markus Bernsen
Skiftevis en begejstret, nostalgisk og ængstelig guide gennem et USA på kanten af det hele.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Peter Wivel
Skarpt skåret portræt af den amerikanske drøm … Trads' panorama, malet med såvel den brede pensel som i bittesmå fine strøg, er adgangsbillet til forreste række ved det kommende valg.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Lotte Kirkeby
Han er en fornøjelig rejsepartner med et enormt kendskab til såvel amerikansk politik som amerikansk popkultur.
Information, Jens Brøndal
I sin velskrevne, underholdende og letlæste På jagt efter Amerikas sjæl stiller David Trads skarpt på den dybe krise, USA befinder sig i.
Downloads