9. september 2016

På bestsellerlisten i 2 år

På bestsellerlisten i 2 år

I denne uge har DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgårds bog om Syrien, Hvor solen græder, ligget på bestsellerlisten uafbrudt i 2 år. Hvor solen græder udkom 29. august 2014 og strøg direkte ind på en førsteplads på bestsellerlisten hos både Arnold Busck og Bog & Idé. Siden har bogen solgt mere end 60.000 eks. og er lige nu i 15. oplag.

Puk Damsgård fik med bogen for alvor åbnet danskernes øjne for krigen i Syrien, da hun efter at have rejst mange gange ind bag frontlinjerne i det krigshærgede land, besluttede sig for at skrive en personlig beretning om nogle af de mange menneskeskæbner, der var fanget i krigen. En af bogens centrale skikkelser er Nour: en syrisk kvinde, der levede et sorgløst storbyliv i Damaskus. Hun kørte på arbejde i egen bil og drak cocktails med veninderne, indtil syrerne i 2011 begyndte deres oprør mod præsident Bashar al-Assad. Revolutionen forvandlede Syrien til et land i borgerkrig og forandrede Nours liv for altid.

Solgt til udlandet og filmatisering
Et år efter, i efteråret 2015, udgav Puk Damsgård endnu en bog om Syrien: Ser du månen, Daniel, der er den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Ser du månen, Daniel røg også direkte i top på bestsellerlisterne og er forblevet på listerne (sammen med Hvor solen græder) siden sin udgivelse 12. oktober 2015. Den er desuden solgt til 12 lande og udkommer bl.a i USA, Storbritannien, Italien, Sverige og Japan. 

Begge bøger er solgt til filmatisering.
Kasper Barfoed, der blandt andet står bag Sommeren 92 skal skrive og instruere Hvor solen græder.
Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal filmatisere Ser du månen, Daniel.


FAKTA:
Puk Damsgård (f. 1978) er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har siden 2011 været DR's mellemøstkorrespondent – i dag med base i Kairo. Har for bl.a. Ser du månen, Daniel modtaget dansk journalistiks fornemmeste hæderspris, Cavlingprisen 2015. Puk Damsgård har derudover vundet talrige andre priser for sit arbejde, deriblandt Læsernes Bogpris 2015 og Publicistklubbens Fortællerpris (2015). 

 

Gå til News