25. november 2016

Oxen har succes i udlandet

Krimiforfatter Jens Henrik Jensen har for alvor fået medvind efter udgivelsen af ”Oxen - De frosne flammer.” Det store tyske forlag, DTV Verlag, har stor tiltro til ”sit nyeste skandinaviske fund”. Også i Norge, Finland og Holland kommer man til at læse om den danske krigsveteran, Niels Oxen.

Forfatter Jens Henrik Jensen er i færd med at føje et nyt kapitel til historien om dansk krimi som en eksport-succes.

Tre måneder efter udgivelsen af ”Oxen - De frosne flammer” har Jensen netop underskrevet en kontrakt med det store tyske DTV Verlag. München-forlaget har gennem de senere år har haft enorm succes med at udgive Jussi Adler-Olsen, der lige som Jens Henrik Jensen udgives af Politikens Forlag herhjemme.

DTV Verlag har købt hele Oxen-trilogien, der også tæller ”Oxen - De hængte hunde” og ”Oxen - De mørke mænd”. DTV-redaktørerne Dora Höppner og Elisabeth Kurath forklarer:

- Jens Henrik Jensens Oxen-trilogi, der er vores nyeste, utrolige fund i Skandinavien, er en meget spændende serie med et komplekst plot og en absolut overbevisende hovedperson. Ikke alene er han intelligent, men også aldeles menneskelig i den måde han lever med sin posttraumatiske stress. Når man én gang er begyndt at læse, er det umuligt at lægge bogen fra sig igen – og det gælder dem alle tre. Derfor tror vi fuldt og fast på den nye, kraftfulde stemme fra Danmark – Jens Henrik Jensen.

På Politikens Forlag er der stor tilfredshed med den succes, forfatteren oplever for tiden. Forlagschef Charlotte Weiss siger:

- Vi glæder os meget over Oxens fuldt fortjente succes både herhjemme og internationalt.  Jens Henrik Jensens Oxen-trilogi er i særklasse med sin uovertrufne spænding, veludtænkte plot og et helt eminent persongalleri. Med salget til Tyskland, som er et uhyre vigtigt marked, når det drejer sig om at sælge internationale rettigheder, når Oxen ud til et stort internationalt publikum.

I Norge har det store forlag Norsk Aschehoug ligeledes købt hele Oxen-trilogien. Det velrenommerede finske forlag, WSOY, Helsinki, følger trop:

- Det er ikke usædvanligt at finde en thriller med så god en intrige, at man bliver ved og ved at læse. Det er heller ikke uhørt at komme på tværs af en thriller med godt rundede, realistiske hovedpersoner, skrevet i et flydende og let tilgængeligt sprog. Men at have alle tre kvaliteter samlet i én historie er så absolut en usædvanlig begivenhed. Jens Henrik Jensens Oxen-trilogi er et førsteklasses eksempel på så sjælden litterær succes, siger udgiver Henrikki Timgren fra WSOY.

Også det hollandske forlag A.W. Bruna har sikret sig retten til Oxen-trilogien og har allerede med succes udgivet de to første bind, lige som en række andre europæiske lande har sikret sig retten til første bind.

Jens Henrik Jensen, 53, er efter en lang årrække som journalist og redaktør i dag fuldtidsforfatter. Hans forfatterskab tæller ti bøger.

-  Jeg har prøvet lidt af hvert gennem 20 år som forfatter. Det er ikke nødvendigvis svært at blive udgivet i udlandet, men det er meget svært at blive en succes. Det kræver et dedikeret forlag med en vis styrke og position. Derfor er jeg glad for, at denne fine række af yderst velrenommerede forlag alle er faldet for Oxen-trilogien, siger Jens Henrik Jensen.
 
FAKTA
Oxen-trilogien er en sammenhængende historie. Bind 1 er ”De hængte hunde, bind 2 ”De mørke mænd” og bind 3 ”De frosne flammer.”
Hovedpersonen er den højt dekorerede krigsveteran og tidligere jægersoldat, Niels Oxen, som lider af posttraumatisk stress.
Læs mere på:
www.jenshenrikjensen.dk
 
FAKTA
Hele Oxen-trilogien eller dele af den er p.t. solgt til:
Tyskland
Holland
Norge
Finland
Polen
Rumænien
Tjekkiet
Tyrkiet
 

Gå til News