Ovenpå
Hør uddrag

Ovenpå

Ritt Bjerregaard

Politikens Forlag
Ovenpå er fjerde og sidste bind i Ritt Bjerregaards anmelderroste erindringer. Det udkommer på hendes 80-års fødselsdag, den 19. maj 2021.

Ritt fortæller i bogen levende og engageret om sin tid som overborgmester i København fra 2006 – et hverv hun så frem til som en spændende udfordring, og hvor hun kunne slutte en cirkel, der begyndte på 1940’ernes Vesterbro. Men det skulle komme til at gå anderledes, end hun havde håbet.

Balladen startede allerede under konstitueringen, da det gik op for den nye overborgmester, at både styreform og disciplin var ganske anderledes på Københavns Rådhus end på Christiansborg. Det kom til at betyde, at de fleste af hendes visioner for hovedstaden – omkring billige boliger, sikrere og mere klimavenlig trafik og bedre integration – gik op i ævl og kævl med de andre partier og ikke mindst hendes eget. Selvfølgelig var der sejre undervejs, som f.eks. gennemførelsen af klimakonferencen C40, hvor Ritt kunne trække på sit netværk fra tiden som EU’s miljøkom- missær, men de hårde kampe sled på kræfterne.

Sidste bind af erindringerne handler ikke mindst også om Socialdemokratiet under Helle Thorning-Schmidts og Mette Frederiksens formandskab og – helt aktuelt – om det at være kvinde i politik, om at søge magt og indflydelse som kvinde, og om hvad der adskiller mænd og kvinder i magtpositioner. Og så handler det om det, der ligger Ritt allermest nær, og som har holdt hendes motivation, drivkraft, mod og humør oppe gennem et langt politisk livs med- og modgang: alle de mennesker, der har været i hendes liv – bekendte, venner og veninder, der på hver deres måde har inspireret undervejs.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300
Sprog: Dansk
Sideantal: 384
ISBN: 9788740062786
Format: 153x228
Udk. 19. May 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Fotograf: Sif Meincke
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Per Michael Jespersen, Politiken
Det skal stadig leves - det der liv. Hver dag.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Jette Elbæk Maressa
Et slags punktum for et langt, indflydelsesrigt liv.
Bogsyn.dk
...et mageligt og fint tilbageblik på nogle af de ting, hun har medvirket i og til, og som vi udmærket selv husker omend på afstand af at have været en del af.
Ovenpå
Metoo og kvinder i politik - Ritt Bjerregaard og Maria Gudme om 'Ovenpå'
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Ritt Bjerregaard
Udenfor
(Kort:)
Tredje bind af Ritt Bjerregaards erindringer er en beretning om Læs mere
Ritt
En af Danmarks mest markante politiske profiler, Ritt Bjerregaard, Læs mere
Valgt
Valgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor Læs mere