One
Hør uddrag

One

Intet skal skille os

Sarah Crossan

Politikens Forlag
En rørende og meget smuk fortælling om de siamesiske tvillinger, Tippi og Grace, der trods deres fysik er to meget forskellige og selvstændige individer.

Da pengene til privatundervisning slipper op, og de bliver sendt i en almindelig skole, åbner der sig en helt ny verden af mobning – men også af venskaber og kærlighed. Grace forelsker sig i Jon og mærker for første gang i sit liv en trang til ikke at have Tippi med til alt, hvad hun foretager sig. Da hun samtidig rammes af en hjertesygdom bliver spørgsmålet om adskillelse pludselig helt konkret. Men hvordan vil det være at leve adskilt, når man føler sig som en? Bogen er blevet ekstremt vel modtaget af både læsere og anmeldere.

One var også Publishers Weeklys ’Pick of the week’; blev valgt af The Telegraph som en af deres ’Best YA Books of 2015’ og har fået forrygende anmeldelser og blurbs. Bloomsbury er så glade for forfatterskabet, at de allerede har sikret sig rettighederne til at udgive Crossans to næste romaner i både USA og Storbritannien.

http://www.politikensforlag.dk/interview-sarah-crossan/c-149
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 200.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 384
ISBN: 9788740030433
Format: 125x200
Udk. 18. March 2016
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Tramperiet
Oversætter: Lea Carlsen Ejsing
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Bogliv, Ulla Hinge Thomsen
Det er sjældent, jeg bliver rystet, når jeg læser. Underholdt, hvis jeg er heldig. Klogere, hvis jeg er endnu mere heldig. Rørt, og så er jeg mere end tilfreds. Men den britiske ungdomsroman One – intet skal skille os, den rystede mig. Fordi emnet er så vildt, at det tvinger sin læser til at gøre op med fundamentale overbevisninger om, hvad det er at være menneske (intet mindre, I kid you not). Og fordi den er så velskrevet, at det ligner et mesterværk … Young Adult-genren kan noget helt særligt i de her år, og det er så lovende, at man kunne tude. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Reading Raindrops
Jeg elskede historien næsten med det samme. Det er en fantastisk og anderledes YA bog om at skille sig ud, som var både hjerteskærende og tankevækkende. Den var meget hurtigt læst, især fordi den var umulig at slippe. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at genlæse den, og anbefaler den til alle, som kan lide ungdomsbøger med noget på hjerte. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bognørden
Bogen kan læses af alle fra teenageren og opad. Sprogligt er den som sagt yderst letlæselig, og dertil er dette i bund og grund en roman om kærlighed. Kærlighed til livet, familien og sig selv. Læn dig tilbage og lad Grace fører dig - en af årets mustreads.
 
 
 
 
-  Politiken, Dorte Hygum Sørensen
Alt i alt er ' One' en ret rørende ungdomsbog med et virkelig vildt karaktercast.
 
 
 
 
-  Eva Lucia Music and Literature, Eva Lucia
Det er helt sikkert en roman, som jeg vil huske et stykke tid endnu. Jeg vil varmt anbefale den til alle, som er klar på en ny og lidt anderledes læseoplevelse, som er spækket med flot sprog, som gemmer hints af menneskets følelser, håb, drømme.
Bookeater.dk, Finn Wraae
Bogen skildrer livet fra en af samfundets minoriteter, og er en smuk og sørgelig fortælling, som man kun kan komme til at elske ... "One" er en stærk roman, som rammer en lige i hjertet ... "One" kan anbefales til alle, der elsker bøger indenfor YA-genren. Men også til personer, som er vilde med stærke fortællinger om emner, man normalt hører meget lidt om. En smuk og poetisk bog. Læs mere
Bogoplevelsen.dk
Læs “One” af Sarah Crossan, hvis du

-søger en anderledes YA-roman
-vil overraskes over formen
-mangler et eksempel på, hvad lyrik også kan

Bogen har potentiale, er letlæst og anbefales til unge fra 6.klasse.
Emma Lykke, 12 år
Megagod bog. Meget inspirerende, fordi den får dig til at vende blikket indad og se på, hvordan du selv opfører dig over for andre. Vild slutning, uventet og virkelig sørgelig. Jeg vil helt sikkert anbefale den.
litfix.dk, Julie Rasmine Larsen
Det er en sød og rørende historie om at være forbundet hele tiden, men samtidig forsøge at leve sit eget liv. Handlingen er kronologisk opbygget og månedernes nævnelse giver læseren overblik over fortællingens udvikling. Det er skrevet i lyrisk form som et episk fortællende digt med handling i et flot poetisk men letlæseligt sprog. Siderne vender sig selv … En historie om at være to og om at være en. Det er en hurtigt læst bog, men en meget vigtig fortælling, som jeg klart anbefaler alle, som synes livet er lidt hårdt engang imellem. Den sætter nogle tanker i gang. Læs mere
Rebecca, 16 år
Det er en rigtig fin bog, hvor man får et godt indblik i, hvordan det er at leve som siamesiske tvillinger. Hvilke fordele og ulemper man må leve med, når man altid er sammen. Tæt sammen. Jeg kan godt lide den måde bogen er skrevet på. Direkte talesprog uden omsvøb. Slutningen er rørende og hård. One har virkelig åbnet min horisont og givet mig viden om, hvordan man kan leve et meget anderledes liv. Læs mere
Frederik, 14 år
Overraskende interessant indblik i hvordan det er at være siamesiske tvillinger. En klar anbefaling herfra. Det er en bog, som man skal læse.
Ella, 12 år
Jeg var helt vild med bogen ’One’. Den var ægte og man kunne virkelige sætte sig selv ind i, hvordan det ville være at leve sådan som de siamesiske tvilllinger gør. Jeg begyndte også at forstå, at siamesiske tvillinger ikke er en person med to hoveder, men to personer med en krop.
Onsdagsavisen, Maria Bruun Fanø
Bogen er perfekt til de unge, og jeg kan ikke undgå at tænke, at alle unge burde læse den ... Køb den til din datter og lån den så til dig selv bagefter.
Ugebladet Søndag
Rørende og smuk.
Karla, 12 år
Helt fantastisk bog! Virkelig opslugende, og man lever sig fuldstændig ind i hendes karakter. Hvis du kan lide En flænge i himlen og Anna og det franske kys, vil det her helt sikkert være en bog for dig.
Kamille, 14 år
En fantastisk og rørende historie som vil give dig tårer i øjnene. Ligesom ”En flænge i himlen” handler den om, at man sagtens kan finde kærlighed, selvom man ikke er ligesom alle andre. Jeg kan klart anbefale denne smukke fortælling.
Downloads