Om svampe og sorg
Hør uddrag

Om svampe og sorg

Stien tilbage til livet

Long Litt Woon

Don Max
"Vi var to om livet indtil for nogle timer siden … Nu ligger min mand på hospitalets intensivafdeling. Død. Telefonsamtalen skærer min tilværelse over i to."

Dette er fortællingen om en rejse, der starter brat for Long Litt Woon, da hendes mand en morgen på vej til arbejde falder død om af hjertestop. De to har været et par siden deres tidlige ungdom, da Long Litt Woon, der er født i Malaysia, kom til Norge som udvekslingsstudent, forelskede sig og blev i det fremmede land. Nu skal hun finde sine egne ben der, men først er alting sort og tungt. Efter et år i lammende sorg husker hun pludselig, at de havde meldt sig til et aftenskolekursus om svampe, og får sig selv meldt til igen. Og fra det øjeblik åbner en helt ny og fascinerende verden sig – og en rejse, der samtidig bliver en sti tilbage til livet.

Long Litt Woon har aldrig helt forstået skandinavernes fornøjelse ved at gå i skoven, men bliver fuldstændig grebet af det – og af glæden ved at finde svampe. Gennem bogen tager hun læseren med på denne svampejagt – og på sin rejse med at lære stadig mere om svampenes forunderlige rige. En art mellem plante- og dyreriget, der har meget større omfang og udbredelse, end vi tror. Hendes forskergen vågner til live, og med stor nysgerrighed og videbegærlighed udforsker hun alt om svampene og svampejægernes verden. I bogen klinger sorgen og savnet stille med, langsomt ledsaget af en spirende ny glæde ved livet.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 288
ISBN: 9788740046199
Format: 135x200
Udk. 06. September 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hardback
Indholdsgrafiker: Imperiet
Forlag: Don Max
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Lotte Kirkeby Hansen
”Fine beskrivelser overalt, af sorgens væsen og af naturen samt en imponerende mængde hardcore facts om svampe … Stærk i sin skildring af det identitetstab, der ligger i at miste, af vores manglende evne til at tale om sorg og den tavshed og usynlighed, der ligger i kølvandet på den - og også af den dobbelthed, der bor i tabet.” Læs mere
Femina, Iben Rouw
Det er sjældent, jeg læser andet end skønlitteratur, men ’Om svampe og sorg’ er så betagende og anderledes, at man ikke kan lægge den fra sig.
 
 
 
 
 
-  Søndag, Dorthe Liljensøe
”Hvis du ikke ved noget om svampe, bør du læse den – for du vil garanteret blive fascineret og drage ud i skoven med en kurv. Og hvis du ved noget om svampe, bør du også læse den – for det er højst interessant læsning … Og så er der en grund til, at alle bør læse den: Det er smuk fortælling om sorg (som vi alle kender til) og dens karakter, og hvordan liv – her svampeliv – kan opsuge sorgen og bringe livsglæden tilbage. Hvordan naturen kan trøste og hele. En nærværende og vedkommende beretning med masser af bonusinfo til svampeinteresserede.” Læs mere
 
 
 
 
 
-  LitteraturLyst, Marie Feddersen
”Enormt fine og rørende beskrivelser af sorgens væsen.”
Natur & Miljø, Søren Olsen
”En dejlig bog om, hvordan naturen kan trøste og bringe livsglæden tilbage. Og som bonus får man en masse praktiske tips til svampejagten”
Hverdagslit, Melina Larsen
”Med ’Om svampe og sorg’ har forlaget Don Max igen udvalgt det bedste af det bedste.”
Naturguide.dk, Marianne Riis
”At naturen kan være terapi for både krop og sjæl, bekræfter Long Litt Woon … Bogen er fængende, og man behøver bestemt ikke være i sorg for at finde den brugbar – og både lærerig og underholdende. Der er også en del spændende, alsidig viden om svampe – og mange interessante anekdoter … Jeg har haft stor fornøjelse af, at læse bogen og kan kun anbefale den.” Læs mere
Magasinet Psykologi, Thora Bruun Makita
”Månedens bog … En lille, poetisk sorgbog: Hovedpersonen står ærligt frem med sin sorg og giver et smukt og hjerteskærende indblik i, hvordan vejen tilbage til livet kan gå gennem skoven og jagten på de små, finurlige svampe.”
Sagt om sorg, Louise Winther
”Long Litt Woon bliver dybt fascineret af svamperiget. Og hendes begejstring smitter! … Beskrivelserne af sorgens aftryk så stærke og rammende, at jeg næsten tabte pusten.”
Information, Karen Syberg
”Læseren får del i denne rejse med beskrivelser af de forskelligste svampe, hvilket også sprogligt sender én på eventyr … Mens man læser sig igennem et univers, der synes skabt af lige dele Elsa Beskow og brødrene Grimm, arbejder Long Litt Woon sig langsomt gennem sorgen … Det er Long Litt Woons hudløse sans for de mindste detaljer i sorgarbejdet, der gør bogen så vedkommende og betagende at læse … Appetitligt er også bogens udstyr … Don Max-æstetikken fornægter sig ikke.” Læs mere
Tidsskriftet Svampe, Susanne Gravesen
Glimrende … En begavet og meget udførlig beretning om vejen, der skal tilbagelægges for at blive en habil feltmykolog. Bogen rummer ikke alene et væld af gode iagttagelser vedrørende de svampe, hun lærer at kende, men også morsomme sociologiske iagttagelser.
Om svampe og sorg
Dette er fortællingen om en rejse, der starter brat for Long Litt Woon, da hendes mand en morgen på vej til arbejde falder død om af hjertestop.
Downloads