Om de fleste og det meste
Læs uddrag

Om de fleste og det meste

Erindringsglimt

Lars Løkke Rasmussen

Politikens Forlag
Lydbog indlæst af Lars Løkke Rasmussen selv.

Lars Løkke Rasmussen har skrevet en original og tankevækkende erindringsbog, som vil appellere til alle, der interesserer sig for samfund og politik – uanset overbevisning.

Lars Løkke Rasmussen er et idealistisk menneske, som har været fire årtier i politik for at gøre verden til et bedre sted. Han er ærgerrig, ambitiøs og en hård hund. Og han er en blød mand, der kan græde, når han ser samfundets svage blive kvast af ringe livsvilkår.

Efter en fornem politisk karriere, kulminerende med seks et halvt år som statsminister, står han i dag ved en skillevej og stiller sig selv en række eksistentielle spørgsmål: Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvad har gjort mig til det menneske, jeg er i dag?

I et forsøg på at finde fodfæste har Lars Løkke Rasmussen skrevet denne tankevækkende bog. Det er ikke en traditionel selvbiografi om en politikers vej til magtens tinde, men en række erindringer i glimt. Han har skrottet al pligtstof for i stedet at fortælle om de mennesker og begivenheder, som har betydet allermest for ham som politiker og som menneske.

Lars Løkke Rasmussen genoplever sin nordsjællandske barndom og gymnasietid og mindes kampen for at føle sig ligeværdig med unge fra bedrestillede hjem. Han fortæller med skrækblandet fryd om at blive far som 25-årig, om at brænde sit lys i begge ender som ung kommunal-, amtsråds- og folketingspolitiker og om at lære det politiske håndværk i skabelsen af store og samfundsforandrende reformer i et taktisk spil med venner og fjender.

Vi er med på ham rejser til Sovjetunionen og Afghanistan, Færøerne og Grønland, Dubai og Davos, og i personlige møder med verdens store personligheder og statsledere, fra Dalai Lama til Donald Trump.

Endelig tager han os med ind i de lukkede rum, hvor politik bliver skabt, og skæbner bliver afgjort: Han løfter sløret for, hvad der skete i den berømte kælder i Odense under formandskampen i 2014. Og hvad der blev sagt på det famøse hovedbestyrelsesmøde i august 2019, som satte en brat stopper for hans epoke som formand for Venstre.

Lars Løkke Rasmussen afslører ikke alt i denne bog. Men han fortæller ærligt, skarpt og humoristisk om de fleste – og det meste.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 9T 50M
ISBN: 9788740065718
Format: Download MP3
Lydbog udk. 31. August 2020
Indlæst af: Lars Løkke Rasmussen
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Tim Knudsen
Som litterært værk en fremragende bog, fordi Løkke er en usædvanlig kreativ sprogbruger.
Kommunen.dk, Jørgen Bartholdy
Tempoet er højt, formuleringerne er skarpe og præcise mens det stille glimt i øjet vidner om både humoristisk sans og selvindsigt. En glimrende politikerbiografi, som for det meste vil være interessant for de fleste.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Christian Jensen
”Lars Løkke Rasmussen har skrevet en fremragende, springende og charmerende erindringsbog.” ”Lars Løkke er ven med både tastaturet og det danske sprog. Han skriver på tvivlens rastløse energi i et fremragende sprog og med udpræget dramaturgisk sans…”
Bogsyn.dk
Det er barsk læsning på eet sæt og munter på et andet.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Jarl Cordua
”Den er både underholdende, velskrevet og har et par overraskende afsløringer. Det ligner indtil videre dette års store politiske bogudgivelse.”
Critique, Rasmus Ulstrup Larsen
Man bliver klogere på Lars Løkke som menneske. Og menneske dét er han. På både godt og ondt.
 
 
 
 
 
-  Altinget, Jakob Nielsen
”En hæsblæsende tour-de-force, som alle politiknørder vil og bør sluge.”
Danske kommuner
Overalt krydres med sylespidse bemærkninger i bedste Løkke-stil. Han er også rundhåndet med afsnit, der rummer både selvindsigt og ærlighed. Måske er havkatten på vej ud af hyttefadet. Bogen her er i hvert fald ikke noget dårligt afsæt.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Jette Elbæk
”En munter og læseværdig bog.”
 
 
 
 
 
-  Sjællandske, Palle Høj
Det er en ren fornøjelse at læse … en fremragende bog.
Ekstra Bladet, Hans Engell
"Løkkes erindringsbog er spændende læsning. Løkke er ikke bare en politisk kæmpe men en bragende god skribent." "Den er enormt velskrevet, nuanceret og nedtonet."
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lars Løkke Rasmussen
Ud af det blå
I mere end 35 år har tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen levet i Læs mere