Om at sige ja
Læs uddrag

Om at sige ja

Erindringsglimt 1947-1977

Jacob Holdt

Politikens Forlag
I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om de vilde år, der gjorde ham berømt langt ud over landets grænser og kom til at definere hans liv.

Alle kender Jacob Holdt og hans Amerikanske billeder. Et værk, som ikke blot redefinerede opfattelsen af underklassen i USA, men også blev synonym med Jacob Holdts eget liv som langskægget provokatør, fotograf og aktivist. Men hvorfra kommer hans nysgerrighed, hans uforbeholdne møde med andre mennesker og hans filosofi om at sige ja til alle, han møder på sin vej? Hvad er han selv rundet af?

I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om sin opvækst i en præstegård i den vestjyske landsby Fåborg. Det er en barndom, der er fuld af eventyr og frihed, men den er også påvirket af hans psykisk uberegnelige mor og fraværende præstefar.

Efter en turbulent ungdom og et oprør mod sin far ’flygter’ Jacob Holdt til USA, hvor han som 23-årig indleder fem års blaffertur. Da han vender hjem igen, er det ikke blot med uforglemmelige indtryk og erfaringer fra de mere end 220.000 kilometer som vagabond på de amerikanske landeveje.

I rygsækken har han også de mange tusind fotografier, han har taget af især fattige sorte, og som i 1977 bliver til den banebrydende bog Amerikanske billeder. Udgivelsen af bogen bliver startskuddet til et liv på landevejene, som har varet siden da.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 13T 31M
ISBN: 9788740057904
Format: Download MP3
Lydbog udk. 10. November 2019
Indlæst af: Jacob Holdt
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Litteratursiden
Interessant, overraskende og utrolig detaljeret …hold da op for et liv i disse første 30 år, jeg er fuld af respekt og læste med interesse og fornøjelse.
Lolland Falsters Folketidende, Hans Jørgen Møller
Vi præsenteres for mange og spændende detaljer undervejs, som er med til fortsat at gøre Jacob Holdt til en spændende person med en ufattelig spændende historie.
Bogsyn
Læseværdig og et vidnesbyrd om en tid, der skabte en mand, der er et stykke kulturhistorie og har gjort sit forsøg på at lade folk åbne øjne for mange af verdens grusomheder.
Weekendavisen, Bo Bjørnvig
Måden, Jacob Holdt holder sig selv op til kritisk betragtning for så at komme overens med sine mindre heldige sider, er ganske underholdende at følge.
Downloads