Ofrene
Hør uddrag

Ofrene

Morten Brask

Politikens Forlag
En roman om kærlighed og det værste der kan ske. Om angsten og sorgen, om skylden og skammen. Om længslen efter at tage blodig hævn.

En sommernat i det indre København bliver en ung jurist overfaldet. En fremmed mand trækker hende ind i en port og voldtager hende.

Det lykkes hende at komme hjem til sin kæreste og sammen anmelder de forbrydelsen. Alt i deres forhold forandres.

Igennem kærestens øjne følger vi kvindens vej gennem retssystemet fra modtagelsen i voldtægtscenteret til den dag i Københavns byret, hvor sagen skal for en dommer. Vi ser hvordan sagen splitter hende ad, hvordan hun gradvist opløses under systemets granskende blik, men også hvordan vores fortæller bliver voldtægtsforbryderens andet offer og raser, sørger, kæmper for at forstå og besættes af længslen efter hævn.

Ofrene er en dybt medrivende, intens og relevant læseoplevelse; en hvirvlende, tankevækkende malstrøm, et studie af skyld, krænkelse og offerliggørelse.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 312
ISBN: 9788740030624
Format: ePub
E-bog Udk. 07. April 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Bognørden
Jeg læste En pige og en dreng, med stor begejstring, og havde således høje forventninger til Ofrene.

Og lad mig blot begynde med at fastslå, at jeg fik alle forventningerne indfriet. Romanen er velskrevet, sproget flyder og både figurer og handling er levende. En pageturner af rang.
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Henrik Tjalve
"Ofrene" er en rystende roman, skildringen af voldtægten er næsten ubærlig, men det, der står tilbage, er, hvor smerteligt de to rammes - måske for altid - i deres psyker af den utilgivelige handling.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Erik Svendsen
Romanen fungerer på sine realistiske præmisser, fordi skildringen af forbrydelsen og de mentale omkostninger, den afstedkommer hos ofrene, virker ganske sandsynlig. Hvis man er til den slags uhyrligheder, er "Ofrene" klart anbefalelsesværdig.
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Morten Brasks roman er en stilsikker og psykologisk overbevisende skildring af et ungt forelsket par, der skal finde ud af livet, efter at den ene har været udsat for et voldsomt overgreb.
Lokalavisen Frederiksberg, Holger Ruppert
Smertefuld og tragisk læsning, og den burde være obligatorisk for enhver voldtægtsmand.
Ofrene
En roman om kærlighed og det værste der kan ske. Om angsten og sorgen, om skylden og skammen. Om længslen efter at tage blodig hævn.
Ofrene - Interview
Her fortæller Morten Braks om sin nye roman, Ofrene. Han fortæller om manden som medoffer, og inspirationen og researchen til bogen og om skyld.
Ofrene
En roman om kærlighed og det værste der kan ske. Om angsten og sorgen, om skylden og skammen. Om længslen efter at tage blodig hævn.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Morten Brask
I morgen stopper jeg
I sytten år levede Anja Fonseca et dobbeltliv.
 
Hun var den sjove Læs mere
En pige og en dreng
EN PIGE OG EN DRENG er en roman om et menneskes illusioner, om Læs mere
William Sidis´ perfekte liv
William Sidis’ perfekte liv (2011) er en roman inspireret af supergeniet Læs mere
Havet i Theresienstadt
Det er år 1943. Den danske lægestuderende, Daniel Faigel, vågner i en Læs mere