Øvelser i afsked
Hør uddrag

Øvelser i afsked

en coronakrønike

Carsten Jensen

Politikens Forlag
En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?

Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar. Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 368
ISBN: 9788740065053
Format: 145x220
Udk. 23. November 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Kent Havemann
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
Politikerne bør læse ”Øvelser i afsked”. Det bør vi alle!
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Jes Fabricius Møller
''Øvelser i afsked'' er fuld af sproglige godbidder.
Weekendavisen, Klaus Rothstein
Som personlig essayist er Carsten Jensen så god som nogensinde, ikke mindst når desperationen gør hans sprog dystert. Det er inderligt rørende, når sorgen er størst, altså når den handler om Ralphs død, for velvalgte ord gør det private almengyldigt.
Information, Thomas Thura
Carsten Jensen skriver patosfyldt, smukt og med indsigt om sammenhængen mellem den personlige sorg og ansvaret for klodens overlevelse
 
 
 
 
 
-  Søndag, Anna Møller
Vi kommer både ind i skriveværkstedet, dykker ned i litteraturhistoriens favntag med sorg og død - og får præsenteret politisk analyse, men det er især i de personlige skildringer og i fortællingen om den idealistiske stedsøn, at Carsten Jensens coronakrønike står stærkt.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jørgen Johansen
Øvelser i afsked er et stykke sprogligt veloplagt beredskabslitteratur, der med sine foruroligende perspektiver og klare argumenter ligner en oplagt julegave til klimaminister Dan Jørgensen.
Bogsyn.dk
Samtlige essays er drønspændende læsning, vi lærer noget nyt på alle sider; alt det vi går og oplever og læser om til daglig bliver omsat til større og meningsfyldte tanker.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Carsten Jensen
Bjælken i mit øje
Den fjerde bog i Carsten Jensens debatbogsserie handler om krig, terrorisme Læs mere
Hovedspringere
Den tredje i rækken af Carsten Jensens storsælgende debatbøger handler om Læs mere
Kældermennesker
Om populisme og besværet med at være menneske
Kældermennesker er bl.a. Læs mere
Mod stjernerne
Om nødvendigheden af at sætte sig de største mål.

Unge mennesker er børn Læs mere