Øvelser i afsked
Hør uddrag

Øvelser i afsked

en coronakrønike
Politikens Forlag
En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?

Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar. Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 368
ISBN: 9788740067880
Format: ePub
E-bog Udk. 23. November 2020
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
Politikerne bør læse ”Øvelser i afsked”. Det bør vi alle!
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Jes Fabricius Møller
''Øvelser i afsked'' er fuld af sproglige godbidder.
Weekendavisen, Klaus Rothstein
Som personlig essayist er Carsten Jensen så god som nogensinde, ikke mindst når desperationen gør hans sprog dystert. Det er inderligt rørende, når sorgen er størst, altså når den handler om Ralphs død, for velvalgte ord gør det private almengyldigt.
Information, Thomas Thura
Carsten Jensen skriver patosfyldt, smukt og med indsigt om sammenhængen mellem den personlige sorg og ansvaret for klodens overlevelse
 
 
 
 
 
-  Søndag, Anna Møller
Vi kommer både ind i skriveværkstedet, dykker ned i litteraturhistoriens favntag med sorg og død - og får præsenteret politisk analyse, men det er især i de personlige skildringer og i fortællingen om den idealistiske stedsøn, at Carsten Jensens coronakrønike står stærkt.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jørgen Johansen
Øvelser i afsked er et stykke sprogligt veloplagt beredskabslitteratur, der med sine foruroligende perspektiver og klare argumenter ligner en oplagt julegave til klimaminister Dan Jørgensen.
Bogsyn.dk
Samtlige essays er drønspændende læsning, vi lærer noget nyt på alle sider; alt det vi går og oplever og læser om til daglig bliver omsat til større og meningsfyldte tanker.
Downloads