Øst for Paradis
Hør uddrag

Øst for Paradis

Ulla Terkelsen

Politikens Forlag
Ulla Terkelsen kalder sig selv for ”verdens ældste tv-journalist”. Hun er uden tvivl også en af de mest elskede og respekterede. I en menneskealder har den nu 76-årige udenrigskorrespondent rapporteret om små og store begivenheder fra alverdens brændpunkter.

Den mest skelsættende begivenhed i hendes levetid har været Jerntæppets fald, da millioner kom ud af Sovjetimperiets fængsel, og Europa fik lov til at vokse sammen. De østeuropæiske folk har både før og efter kommunismens sammenbrud haft en særlig plads i hendes hjerte. Ulla Terkelsen var blot 19 år, da hun flyttede til den polske hovedstad, Warszawa, og knyttede livslange venskaber, og hun har siden 1960’erne utallige gange besøgt lande som Polen, Ungarn og Østtyskland.

Østeuropæerne anses af mange for at være smalsporede nationalister, men det er en fordomsfuld og historieløs vurdering, mener Ulla Terkelsen. Hun holder på mange måder med dem. Og hun holder af dem.

I denne bog tager hun på en eventyrlig rejse – på sporet af sin egen tabte ungdom og landenes dramatiske fortid – for at møde østeuropæerne i øjenhøjde. Hun tager os med ind i hjertet af Europas baggård, til landene øst for paradis, hvor hadet, sorgen og tårerne kun delvist bliver holdt tilbage af moderne traktater med NATO og EU. Hun er på farten med jævnaldrende Mietek og Andrea og fortæller skarpt og humoristisk om det, hun kalder ”baggårdens duft”. En skarp duft, som kildrer i næsen.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 240
ISBN: 9788740051537
Format: 151x226
Udk. 19. October 2021
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Lektørudtalelse, DBC
Ulla Terkelsen er et interessant menneske med utallige historier om kultur og menneskeskæbner i kufferten. Her får hun formidlet sin forkærlighed for Østeuropa - skrevet med Terkelsens helt særlige, ikoniske sprog.
Information, Georg Metz
Ulla Terkelsen har skrevet en oplysende, smuk og bevægende bog. Den glemmer man ikke igen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Ulla Terkelsen
I min tid
Mens verden i foråret 1944 nærmede sig slutningen på århundredets mest Læs mere
Ulla Terkelsen
Ulla Terkelsen er en legende i dansk journalistik. Siden 1960´erne har Læs mere