Øm
Hør uddrag

Øm

Michael Robak

Politikens Forlag
Den 49-årige David Bramsen længes mod fortiden. Han savner sin ekskone, sin halvvoksne søn og de gode gamle dage, hvor verden var langt mere enkel og overskuelig.

En skyet eftermiddag falder han om på sit arbejde midt under et vigtigt ledermøde. Sammenbruddet sender ham i eksil ved Roskilde Fjord, hvor han sidder i et gammelt sommerhus og ømmer sig,  mens vinden synger begravelsessalmer i vinduesrammerne. Det er fem år siden, han sidst har været i seng med en kvinde. Hans far er for nylig fundet død på et hårdt og plettet betongulv. Og forude truer den uundgåelige 50-års fødselsdag.

Da vinteren kommer, og sneen lukker grusvejene omkring huset, ser det sort ud for David Bramsen, men en omskolet kørelærer, en kriminel lillebror og en erfaren kvinde fra fortiden får det hele til at se lidt lysere ud.

Øm er et følsomt portræt af en mand, der har mistet modet og troen på kærligheden. Men også en morsom og sanselig roman fuld af håb og tro på fremtiden.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
ISBN: 9788740040319
Format: ePub
E-bog Udk. 11. August 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
Blæste mig fuldstændig omkuld.
 
 
 
 
 
 
-  Bognørden
Robak skriver simpelthen røven ud af buksen på læseren. Sæt i gang, for der skal mere af den slags på bordet – og snart!
 
 
 
 
 
-  Bogliv
Robak skriver med et lunt blik for detaljen og for relationer mellem mennesker
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
Jeg er personligt vild med fortællingen
 
 
 
 
-  En bognørds skriblerier
ØM er en hyggelig og tankevækkende roman med en skøn hovedperson. Den giver et underholdende og rørende indblik i hvordan den moderne (karriere)mand tænder
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet
Michael Robak skriver i korte, smældende sætninger og er skidegod til dialoger.
Berlingske, Kristian Ditlev Jensen
Robak er en god psykolog
Bogblogger.dk
Bogen har mange gode sidehistorier ud fra de mennesker, der omgiver David, og der er en befriende humor. Alt i alt er David Bramsen og ”Øm” et rigtig fint bekendtskab.
randiglensbo.dk , Randi Glensbo
Øm er et fint, følsomt og også humoristisk portræt af en midaldrende mand i krise. Det er en historie om at ramme bunden, se sine dæmoner i øjnene, finde sine sande værdier og måske se verden med nye øjne.
Litteratursiden
Litteraturen og livet er fuld af midaldrende mænd i krise, men jeg vil alligevel anbefale en aften i selskab med Michael Robaks nye romankarakter, journalisten og melankolikeren David Bramsen. Forfatterens anden roman rummer interessante og vedkommende temaer om karriere, livsvalg, aldring og kærlighed. Historien er både velskrevet, rørende og morsom. Sproget er lige ud af landevejen, præcist og nådesløst som spejlet om morgenen. Læs mere
Søndag, Dorthe Liljensøe
Portrættet af en modløs midaldrende mand lyder måske trist, men tonen er dejlig let, uden at historien mister troværdighed, så man er i rigtig godt selskab med David og co.
Downloads