Øjeblikke
Hør uddrag

Øjeblikke

Danske billeder 1945-89

Bo Lidegaard

Politikens Forlag
Billedbureauet Polfoto har det seneste år digitaliseret store dele af deres enorme fotoarkiv. I samarbejde med Politikens tidligere chefredaktør og historiker Bo Lidegaard er der blevet udvalgt en lang række af de øjebliksbilleder, Politikens fotografer har fanget i koldkrigsperioden 1945 til 1989. 

Hvordan ser en kold krig ud? Den sætter sig i billeder, der afspejler de hverdage, hvor krigen udkæmpes. Frontlinjerne løber ned ad Vesterbrogade i myldretiden og tværs over landingsbanen i Narsarsuaq. Fodsoldaterne går tur med deres barnevogn ved stranden i Hornbæk, og de ser til ved stalddøren til deres gård på Tuse Næs, mens deres besætning slås ned, fordi den er ramt af mund- og klovsyge. De løber stafetløb på deres skole, og de går i biografen for at se amerikanske film. De lever i det hele taget det liv, danskerne levede under Den Kolde Krig.

Bo Lidegaards tekster, der ledsager hvert enkelt billede, danner sammen med de mange fotos en fascinerende fortælling om Danmark og danskernes hverdag under Den Kolde Krig.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 350.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 368
ISBN: 9788740018158
Format: 220x260
Udk. 02. November 2016
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: Tingkov Design
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, Ole Knudsen
En historisk fest for øjet. Bo Lidegaard har med 'Øjeblikke' begået en stor og flot bog med danske fotos fra den kolde krig, fra Anden Verdenskrigs afslutning til Murens fald … Det er en stor og flot bog med danske fotos fra den kolde krig, fra Anden Verdenskrigs afslutning til Murens fald. Ledsaget af Lidegaards knivskarpe tekster.
Der er ikoniske billeder, der er overraskende billeder, der er sport, politik, kultur, dagligdag.
Læs mere
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Jes Fabricius Møller
Bo Lidegaard har med denne bog skabt en stærk og sammenhængende fortælling, hvis nærmeste slægtning er Paul Hammerichs Danmarks-krønike.
ALT for damerne, Marie Louise Truelsen
Lidegaards tekster, der ledsager hvert enkelt billede, danner sammen med de mange fotos en fascinerende fortælling om Danmark og danskernes hverdag under den kolde krig.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Bo Lidegaard
Landsmænd
I oktober 1943 lykkedes det langt hovedparten af de danske jøder at flygte Læs mere
Redningsmænd
Dette er historien om de mange aktioner, der i foråret 1945 fik Læs mere