16. august 2019

Ny Sara Blædel på vej

Så er det på plads: Sara Blædels 10’ende krimi i bestsellerserien om Louise Rick får titlen: Pigen under træet og udkommer 15. november.
Sara Blædel siger: ”Der er gået fire år, siden jeg sidst var sammen med Louise Rick & Camilla Lind, og dengang vidste jeg faktisk ikke, om jeg kom til at skrive flere Rick-krimier. Det skulle afhænge af, om der kom en historie ind i bøtten på mig, som gjorde mig nysgerrig. En historie, som jeg havde lyst til kaste mig over og bruge et år på. Den historie dukkede op en februar aften, mens jeg boede i New York og skrev på ’Den tredje søster’. Pludselig gik det op for mig, hvordan Louise Rick kom tilbage. Og jeg begyndte at se linjerne i den næste historie. Da vi slap Rick, havde hun netop fået orlov i seks måneder efter at have takket ja til et job som drabschef. Nu kommer hun tilbage - som pårørende.”
 
Lidt om krimien:
På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligger gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter.
Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig.
 
Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt …

Gå til News