Mød Michelle Kristensen og mød Store Sonja

 

Det behøver ikke være så svært at få en ’ny’ krop

 
Er du en af de mange danskere, som tænker ”jeg burde spise lidt sundere” eller ”gid jeg var tyndere”, ja, så er du en af dem, der kan få glæde af Michelle Kristensens nye bog. Hun har skabt anti-eksperten Store Sonja – en fiktiv men særdeles menneskelig figur, som bygger på mere end 10.000 danske kvinders mentale barrierer, når de gerne vil være sundere og slankere.
 
Af Helle Skov Wacher
 
”Lykken er øjeblikket, hvor jeg indser, at mit sundhedsidol har skrevet en bog om mig. Det er mig, denne bog handler om og er skrevet til. Men det er også dig, kære læser. Jeg forestiller mig nemlig, at der er en god portion af bogens hovedperson, Store Sonja, i langt de fleste af os, og vi har alle sammen brug for en Michelle, der kommer med gode råd og guider os i den rigtige retning.” Sådan skriver Sara Blædel i forordet til Michelle Kristensens nye bog Ny krop på 4 uger.
 
En bog, der er fyldt med kostplaner og opskrifter på retter, der smager virkelig godt, men som især også handler om Store Sonja. En fiktiv person, som Michelle har stykket sammen af de personlighedstræk fra mere end 10.000 campere, hun har hjulpet til at tabe sig på sine bootcamps gennem årene. Fordi hun har været tæt på dem og kan se nogle helt typiske mønstre i kvinders tankegang, når de skal ændre livsstil og ser på sig selv og andre.
 
”Ideen til Sonja kom sidste sommer, hvor jeg synes, der manglede noget glædesfuldt og sjovt i sundhedsverden. Jeg begyndte at skrive om Store Sonja, der er festlig, bander, svovler og drikker sprut, men som også føler sig lidt ude af balance med sin krop,” fortæller Michelle Kristensen.
 
For Store Sonja er ikke tyk, men hun er 10 kg større end for et halvt år siden, kan ikke passe sit tøj mere og føler sig stor og fremmedgjort i sin krop. Sådan må og kan man godt føle, hvis ens krop pludselig ser anderledes ud, end den plejer, også selv om man ikke har et BMI, der kategoriserer én som overvægtig.
 
”En dag skrev Sara Blædel til mig, at hun havde læst om Sonja på bloggen, og hun syntes, jeg skulle skrive videre. Det blev til bogen her”, siger Michelle Kristensen. ”Mit mål med bogen er at gøre det nemt for folk. Det er virkelig let at gå til, og jeg lover, at man lynhurtigt kan mærke en forskel. Både på vægten, men især i velbefindende. Jeg vil gerne vise, at når Sonja kan, kan du også.”
 
Der er også meget af Michelle selv i bogen. I sin barndom blev hun kaldt Store Michelle og drillet med at være for tyk, og hun var på alverdens slankekure. Og særlig slemt var det, da hun kom fra Jylland til København og fik at vide, at hun godt nok var noget større end de andre personlige trænere.  
 
”Bogen er tænkt som inspiration til alle, der drømmer om at lande i en ’ny’ krop. En krop, der har sagt farvel til kalorietælling, fremmedgørelse og sammenligning og atter kan passe de jeans, der pt. ligger gemt bagest i skabet, fordi de er blevet for små,” afslutter Michelle Kristensen. ”Og det behøver ikke være så svært.”


Fakta om forfatteren: Michelle Kristensen (f. 1984): BA i Idræt med supplerende fag fra kandidatuddannelsen på Human Ernæring. Fast ernæringsekspert på Go’ Morgen Danmark siden 2013. Startede i august 2012 den første fysiske MK Bootcamp og har i dag haft mere end 35.000 danskere igennem hendes online-forløb. Michelle har været fast sundhedsskribent på I FORM og Alt for damerne. Holder foredrag og hjælper virksomheder med at udvikle sundere produkter.