Nok om mig
Hør uddrag

Nok om mig

Hvad med dig, hvad synes du om mig?

Vincent F. Hendricks

Politikens Forlag
Nok om mig handler om, hvad der sker, hvis vi anskuer livet som et nulsumsspil, hvor vi enten vinder eller taber, og hvor det, som andre opnår, er noget, vi mister.
Kollegaen bliver forfremmet, konkurrenten får et bedre årsresultat, eller kæresten vælger at tilbringe sin fridag med sine egne venner – og straks spørger vi os selv og omverdenen: Hvad med mig? Hvorfor skal jeg ikke også have, når de andre får?
Det væsentlige svar er: ”Det handler ikke om dig!”
I denne bog trækker Vincent F. Hendricks på moralfilosofi, spilteori og adfærdsøkonomi i en skarp og bidende kritik af hvad-med-mig- tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår her i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra.
Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer offentlige ydelser som et supermarked. Denne indstilling duer ikke som livets rettesnor.
Men der er en vej ud. Den kræver et nysgerrigt opgør med os selv og en disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig! Det handler om os!

Om forfatteren:
Vincent F. Hendricks er Dr.phil., ph.d., professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en lang række bøger, herunder ’Vend Verden’ og er desuden en afholdt foredragsholder. Vincent F. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 216
ISBN: 9788740082692
Format: 120x180
Udk. 11. May 2023
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: Bech Grafisk, Rasmus Funder
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad
 
 
 
 
 
-  Bogvægten
Spændende læsning
Weekendavisen
Et lille kampskrift mod egoisme
Bibliotek.dk
Skarp og tiltrængt samtidsanalyse af vores hvad-med-mig-tidsalder.
Bogblogger.dk
Jeg er begejstret for Vincent F. Hendricks formidling
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Vincent F. Hendricks
Vend verden
Er vi i færd med at miste vores autonomi og myndighed som selvstændigt  Læs mere