Ngugi Wa Thiong’o (f. 1938 i Kenya) har et stort forfatterskab bag sig. Han har overvejende skrevet på engelsk, dog skrev han i en periode på sit modersmål, kikuyu. Han debuterede 1962 og fik sit gennembrud med Weep Not Child, 1964, den første engelsksprogede roman skrevet af en østafrikansk forfatter nogensinde. A Grain of Wheat, 1967, markede en ideologisk nyorientering: Forfatteren skiftede sit engelske navn, James Ngugi, ud med det afrikanske Ngugi Wa Thiong’o, og gjorde op med kristendom og kolonialisme.

I 1977 udkom Ngugis første roman i ti år, Petals of blood. Romanen er en barsk fremstilling af de uretfærdige forhold i det ny-kolonistiske Kenya, og senere samme år blev Ngugi arresteret og smidt i fængsel. Her besluttede han at skrive på kikuyu. Efter løsladelsen et år senere forfulgte regimet ham konsekvent, og 1982-2002 levede han i eksil i England og USA. Han vendte tilbage til Kenya i 2004, men bor nu delvis i Californien, hvor han underviser i litteratur på University of California.

Seneste udgivelser er forfatterens erindringer,  Drømme i krigens tid, 2015, og I fortolkerens hus, 2016. Tredje og sidste bind, En drømmemagers fødsel, udkommer 2017.

TOP  ▲
Bøger af Ngugi Wa Thiongo
En drømmemagers fødsel
Efter sin studentereksamen i 1959 på Alliance High School i Kenya bliver Læs mere
I fortolkerens hus
Andet bind af Ngugi wa  Thiong’os afrikanske erindringer.

I fortolkerens Læs mere
Drømme i krigens tid
Første bind i Ngũgĩ wa Thiong’os erindringstrilogi handler om hans opvækst Læs mere