Nakanos genbrugsbutik
Læs uddrag

Nakanos genbrugsbutik

Hiromi Kawakami

Hr. Ferdinand
Der arbejder fire personer i Nakanos genbrugsbutik. Der er hr. Nakano selv, den excentriske butiksejer med det udsvævende kærlighedsliv, hans kunstneriske storesøster Masayo og de to unge butiksmedarbejdere, den stille mand Takeo og den socialt akavede kvinde Hitomi. Omringet af genstande forsøger disse fire mennesker ihærdigt at komme hinanden nærmere.


Hitomi forelsker sig i Takeo og søger råd hos Masayo, der udfærdiger en mildt sagt ukonventionel kærlighedsguide. Langsomt går det op for Hitomi, at kærlighed og begær kræver medfølelse, også over for både sagte og usagte hemmeligheder. Samtidig bevæger de mange brugte ting sig gennem butikken – alle genstande, som gemmer på lige så mange historier, glæder og smerter som de mennesker, hvis hænder de besøger.


Hiromi Kawakami (f. 1958) er en af Japans mest elskede nulevende forfattere med en lang række romaner og novellesamlinger bag sig. På dansk er der udkommet romanerne Senseis mappe (2013) og Kvinden ved havet (2016) samt novellaerne At træde på en slange & Forsvindinger (2019). Hun har modtaget flere af Japans største litteraturpriser for sit forfatterskab og er blevet nomineret til priser som Man Asian Literary Prize og Independent Foreign Fiction Prize.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169
Sprog: Dansk
Spilletid: 6T 40M
ISBN: 9788740064810
Format: Download MP3
Lydbog udk. 25. August 2020
Indlæst af: Maria Garde
Forlag: Hr. Ferdinand
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.com
Fortællingen er smuk, sjov og vidunderlig. Den er finurlig, hyggelig og supergodt fortalt.
Litteraturhjørnet.dk, 11.9
En fin og sjældent underfundig fortælling, som med sin ligefremhed ikke puster sig op til at være mere, end dens vinger kan bære. Nemlig en rigtig dejlig læseoplevelse, som jeg kun kan anbefale at du, kære anmelderlæser, glæder dig selv med. Og så synes jeg da også, at du – genbrugelig som bogen jo heldigvis er – skal give romanen videre til dine venner og familie, for ’Nakanos genbrugsbutik’ fortjener at blive læst og læst og læst – igen! Læs mere
 
 
 
 
-  Mit lille bibliotek
Der er noget fint og skrøbeligt over “Nakanos genbrugsbutik”, bogen flyder som en blid brise forbi øjnene. Men tag ikke fejl; det er store emner som relationer og kærlighed som fylder og flyder ud af bogen.
Ugebladet Søndag, Anna Møller
’Nakanos genbrugsbutik’ er en stille og sød roman med underliggende humor, som roligt sniger sig ind under huden på én …En stemningsfuld og underspillet læseoplevelse.
Thebookcollectordk
En hyggelig, lille bog. Let, enkel og ligetil.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Christian Møgeltoft
'Nakanos genbrugsbutik' er en sorgløst slentrende kærlighedskomedie fra det moderne Japan.
Information, Kristin Vego
Der er en melankolsk undertone i romanen... en alvor og en klogskab, som gør, at romanen ikke kun underholder ... men også gør dybere indtryk.
 
 
 
 
-  Fuglsangforoven.dk
Der er en helt speciel stemning over japanske bøger og deres historier. Det samme gælder for ’Nakanos genbrugsbutik’. Den er speciel, har en sjov tør humor og så er den også lidt mystisk. Jeg kunne rigtig god lide at læse om genbrugsbutikken og dens fire ansatte.
Broeg_litteraturbar (IG)
Glæd dig til både sagte og usagte hemmeligheder, kærlighed og begær i dette japanske hverdagsdrama, der er smukt oversat af Mette Holm.
Dansk BiblioteksCenter, Lektørudtalelse
En meget vellykket roman, hvor de enkelte kapitler står som små charmerende episodiske fortællinger med nogle pudsige personer i midten. Man følger med fryd deres kiksede sociale relationer, ubehjælpsomme kærlighedsaffærer og erotiske nysgerrighed i et godt skildret og tidløst miljø.
Litteratursiden.dk
Det er en sand fornøjelse at læse om fire personers skæbne i en genbrugsbutik i Tokyo. Den svære kærlighed er beskrevet både sanseligt og humoristisk med et særligt nærvær.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Hiromi Kawakami
Hr. Nishino og kærligheden
Ti forskellige kvinder har alle næret følelser for Yukihiko Nishino, en Læs mere
Kvinden ved havet
Hiromi Kawakami, Hiromi Kawakami
Der er gået tolv år, siden Keis mand pludselig forsvandt og efterlod hende Læs mere
Senseis mappe
Vidunderlig, smuk japansk roman.


Tsukiko er 37 år gammel, arbejder på Læs mere