Nådestolen
Hør uddrag

Nådestolen

Elizabeth Hartley Winthrop

Politikens Forlag
Mens solen går ned over Louisiana en smuk oktoberaften i 1943, tilbringer en ung sort mand sine sidste timer alene i en fængselscelle.

Når klokken slår midnat skal den attenårige Willie Jones henrettes for at have voldtaget en hvid pige – en forbrydelse, flere er begyndt at tvivle på, om han er skyldig i. Imens bumler en elektrisk stol af sted gennem landskabet, fastsurret på ladet af en gammel pickup truck. Den er venligst udlånt af det nærmeste statsfængsel til lejligheden. Fra den modsatte side nærmer Willies desperate far sig med sønnens gravsten på en kærre, trukket at muldyret Bess, der hele tiden går uhjælpeligt i stå. Og mens timerne går, stiger spændingen, og noget ulmer i det lille sydstatssamfund, hvor almindelig menneskelig værdighed er oppe imod en rå og nedarvet tankegang.

Et rystende vidnesbyrd af en roman, der lavmælt og usentimentalt beskriver, hvordan angst og fordomme trækker et samfund fra hinanden og slider gode mennesker op.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 360
ISBN: 9788740051551
Format: ePub
E-bog Udk. 11. September 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Allan Hilton Andersen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  sidsesbogreol.dk
”Den er hjerteskærende, hovedrystende og trist – men den er også vigtig og kan absolut anbefales.”
 
 
 
 
 
 
-  Søndag
”Sjælden stor læseoplevelse. Romanen, der er baseret på en sand historie, beskriver et sydstatsmiljø, hvor racehadet lever i bedste velgående, og hvor rettænkende mennesker stadig er i undertal. At forfatteren formår at beskrive tanker og følelser helt usentimentalt, gør romanen så meget desto mere læseværdig. Jeg anbefaler den på det varmeste, trods det dystre tema. ” Læs mere
DBC, Lone Krøgh
”En stærk og bevægende roman, som man læser med stigende desperation, mens man venter på, at den fortvivlende uretfærdighed skal ske fyldest.”
Weekendavisen, Morten Wilhelm Scholz
”Elizabeth H. Winthrop sætter ikke en finger forkert. Nådestolen er forfatterens fjerde roman og hendes store internationale gennembrud. Velkommen til ligaen af amerikanske litterære sværvægtere.”
Downloads