Mordet på en havfrue
Læs uddrag

Mordet på en havfrue

A.J. Kazinski, Thomas Rydahl

Politikens Forlag
Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde i Mordet på en havfrue, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1830-40.

Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene – og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer. Da H.C. Andersen bliver anklaget for et bestialsk mord, må han derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt.

En psykologisk profiler eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen ufrivilligt hjælper ordensmagten med.

Men når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung kvinde blevet til eventyret om Den lille havfrue – og resten er, som bekendt, historie.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 12T 5M
ISBN: 9788740058291
Format: Download MP3
Lydbog udk. 06. September 2019
Indlæst af: Peter Pilegaard
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Dansk Bibliotekscenter, Lektørudtalelse
En velskrevet og hyggelig krimi, der foregår i et roligt tempo i idylliske omgivelser, der sætter læseren helt ned i gear.
 
 
 
 
 
-  Emmasbogreol.dk
Jeg er yderst imponeret over Rydahl og Kazinskis eventyrlige sprog, velkomponerede plot og ikke mindst mod til at inddrage en af verdens allermest anerkendte digtere og forfattere nogensinde i handlingen. Jeg anbefaler alle at læse “Mordet på en havfrue”, fordi det er en nytænkende krimi, der vil overraske én indtil den allersidste side er vendt! Læs mere
Weekendavisen, Kristian Ditlev Jensen
Projektet er vellykket. Fra skeletal idé til den sidste finish i det ydre fungerer det hele.Og, O, hvilken historie!
 
 
 
 
 
 
-  Anettesbookshelf.dk
Krimien kan læses af alle krimilystne, men især af dem, der elsker et historisk islæt med flotte og stærke miljøbeskrivelser. Men fans af HCA kan også være med, for du får en skøn historie om Andersens sårbarhed.
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
Den er virkelig velskrevet, spændende og underholdende.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Veldrejet krimi. (...) lødig og letlæst underholdning, og så er det noget så konkret som et kvalificeret bud på, hvad der inspirerede H.C. Andersen til at skrive nogle af sine mest læste eventyr, »Den lille havfrue« og »Pigen med svovlstikkerne«. Det er både troværdigt og gribende. Den høje sorte hat af for det. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
En hæsblæsende historie, der fører læseren omkring i en enevældig konges København præget af støj, møg og almindelig elendighed.
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
For mig er det deres eminente evne til at få datidens København med store sociale skel, et dekadent kongehus og en videnskab, hvor man står på tærsklen mellem overtro og det erfaringsbaserede, der gør “Mordet på en havfrue” spændende og interessant.
 
 
 
 
-  Søndag, Dorthe Liljensøe
Spændende historisk krimi med et originalt plot og fart over feltet.
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
”Tempoet er højt, og det her er den reneste underholdning, som i den grad fortjener at blive til en film.”
 
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog
Spændende, velskrevet og interessant.
 
 
 
 
 
-  Voresbogliv
Det hele er rasende godt skruet sammen.
 
 
 
 
 
-  Boginspiration.dk
Jeg kan godt lide historien, karaktererne og miljøet den foregår i. Man kan næsten se H.C. Andersen for sig, når han bevæger sig rundt i det fattige København i forsøget på at rense sit navn.
 
 
 
 
 
-  Fruthulstrup.dk
En fantastisk fortælling
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
Skurken er helt i særklasse – glæd dig.
 
 
 
 
 
-  Krimiormen
Bogen er skrevet i et helt fantastisk, eventyrligt sprog med passager, som man sagtens kan forestille sig, kommer fra en eventyrdigters hånd med filosofiske betragtninger om livet.
 
 
 
 
 
-  Ordfraenbibliofil.dk
En virkelig fantastisk historisk krimi, hvor vi lærer H.C. Andersen bedre at kende og på samme tid et helt andet København, hvor skøger aldrig kan være helt sikre, hvor vægtere går i gaderne og hvor man må kæmpe for at blive den, som man gerne være, men hvor brillante idéer ikke altid er nok.
Litteratursiden.dk, Arne Larsen
Bogen og historien er i det hele taget fantastisk på alle måder og kunne meget vel kunne være et oplagt bud på årets krimi.
Lektørudtalelse
Spændende krimi med "Den lille havfrue" som inspirationskilde, hvor man får et fint indblik i datidens hårde kår og levevis. Krimien er svær at lægge fra sig med sine mange små kapitler, der får historien til at flyde let. Interessant med H.C. Andersen som karakter, da man normalt kun kender ham fra børnefortællingerne. Læs mere
Randiglensbo.dk
En skøn blanding af historie, krimi og eventyr.
Candmor.dk
Den var… jeg har næsten ikke ord for det… fuldstændig eminent. Krimien i sig selv er utrolig velskrevet, og respekten for H.C. Andersens forfatterskab (og de små hints til de velkendte eventyr er forrygende) skinner tydeligt igennem.
Bogblogger.dk
Jeg er fuldkommen begejstret over denne her bog. Rydahl & Kazinski har virkelig ramt hovedet på sømmet og skrevet en spændende, Sherlock Holmes-agtig krimi iblandet en masse historie. Jeg er imponeret over den måde, de får læseren inddraget fortællingen på, så man på sin vis føler, man er med ved de første spæde tanker om de eventyr, H.C. Andersen skriver flere år efter. Læs mere
Litfix.dk
Jeg fik undervejs også lidt Lykke-Per vibe over Andersens forsøg på at blive til noget blandt det bedre borgerskab i København og ikke mindst den fattige arv som konstant er som en skygge over ham – og den vinkel nød jeg.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af A.J. Kazinski, Thomas Rydahl
Ulykkens år
Egeskov 1874. Slottet er på den anden ende. Det syder i køkkenet, og der er Læs mere
Uniform
Salma går på politiskolen, fordi nogen må gøre noget. Fuzzy er en hærdet Læs mere
Forførernes klub
For at vinde sin utro kone tilbage bliver Flemming medlem af den hemmelige Læs mere
De tre paver
En gådefuld spændingsroman om den ni-fingrede dansker Erhard, der er Læs mere
De savnede
På ferieøen Fuerteventura brænder solen. Den tidligere taxachauffør Erhard Læs mere
Miraklernes nat
En 33-årig gymnasielærer findes myrdet i en kælder på Nørrebro. Hvad der Læs mere
Søvnen og døden
Søvnen og døden (2012) er danske A.J. Kazinskis brag af en opfølger til Læs mere
Den sidste gode mand
Den sidste gode mand (2010) er første, prisvindende bog i serien om Læs mere
Den genfødte morder
Niels Bentzon, gidselforhandler ved Københavns Politi, sættes ind på Læs mere
Drømmetyderens død
Elleve dybe knivstik. Morderen har været grundig, da han slog drømmetyderen Læs mere
Eremitten
På en strand på den kanariske ferieø Fuerteventura holder en spritny bil. Læs mere
Over grænsen
Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere Læs mere
Belastning...