Mod på livet
Hør uddrag

Mod på livet

Hjælp din teenager til at mestre livet - også i modgang

Pia Callesen

Politikens Forlag
Ny bog fra psykologen og bestsellerforfatteren Pia Callesen med inspiration, råd og vejledning til, hvordan forældre kan støtte deres teenagere.

Mange unge har det i dag svært og kæmper med bekymringer, negative tanker og lavt selvværd. Det er smerteligt at se sin teenager mistrives, og som forældre vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt, for at mindske deres tristhed, uro og ubehag. Problemet er, at vi ofte gør alt for meget.

Når vi i bedste mening har al opmærk- somhed rettet mod de unge for at hjælpe dem ud af deres tristhed og skærme dem mod smerte, risikerer vi modsatte effekt. For i vores kamp mod mistrivslen fastholder vi vores teenageres fokus på egne bekymringer og negative tanker, og det kan føre dem ind i en tung spiral af modløshed.

I stedet skal vi vise dem, at negative tanker og følelser som tristhed, vrede, angst, sorg og frygt er lige så normale, uundgåelige og forbigående som glæde, stolthed og lykke. Vi skal hjælpe dem til at undgå timelange spekulationer om eget værd ved at lade bekymringerne være og i stedet flytte fokus ud i verden væk fra sig selv. På den måde kan de lære at mestre livet – også når det er svært.

Mod på Livet er en inspirationsguide til forældre, som bygger på teorien bag metakognitiv terapi og forfatterens erfaringer med de udfordringer, som unge og deres forældre fortæller om i terapien.
Bogen giver eksempler, råd og vejledning til, hvordan forældre kan støtte deres teenagere i at flytte fokus fra den indre til den ydre verden og til at tænke mindre og leve mere.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740071641
Format: ePub
E-bog Udk. 28. September 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Pia Callesen
Lev mere tænk mindre
Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er Læs mere
Let livet
Pia Callesen, Sara Maria Franch-Mærkedahl
Angst for sygdom, for død, for at flyve og for selve angsten. I Let livet Læs mere
Grib livet - Slip angsten
Overbevisende forskning viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken- Læs mere