Mit lykkelige land
Hør uddrag

Mit lykkelige land

Grevinde Alexandra, Rikke Hyldgaard

Hvorfor kåres danskerne gang på gang til et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud?
 
Det er nogle af de spørgsmål, som grevinde Alexandra forsøger at finde svar på i Mit lykkelige land. I sin søgen rejser hun Danmark rundt, fra Skagen til Skarø, fra Møgeltønder til København. Hun opsøger landskaber og virksomheder, hun besøger øboere og vinterbadere, og hun konsulterer eksperter i blandt andet kunst, sprog og lykke. Alle bringer de hende tættere på dansk historie, kultur og identitet.
 
Turen er samtidig en personlig rejse i erindringen. Alexandra beskriver, hvordan det var som 31-årig i 1995 at forlade sin hidtidige tilværelse i en af verdens største byer, Hongkong, for at bosætte sig i marsken i Sønderjylland og blive en del af den kongelige familie. Hun fortæller om at tilegne sig et nyt sprog og en ny nationalitet, om at være mor til to prinser – og om hele tiden at turde kaste sig ud i livet.

Mit lykkelige land er en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig fortælling om at blive en lykkelig dansker.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 280
ISBN: 9788740052701
Format: ePub
E-bog Udk. 02. October 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Fotograf: Bax Lindhardt, Ritzau Foto
Omslagsgrafiker: River v/ Sune Ehlers, Roland Grafik
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Bogsyn.dk
Bogen indeholder nogle pragtfulde situationsbilleder af en grevinde, der kigger på kunst, som er vinterbader, og som kæmper sig frem i strid blæst gennem en kornmark. Visse steder i bogen får man et oplagt svar på, hvad lykke efter grevindens mening er. Andre steder er det tid til at dvæle ved historie, fakta og Alexandras synspunkter og rejse gennem livet, så man lige stopper op og tænke aha, det er sådan det hænger sammen. En bog af høj æstetisk standard, med gode og sunde synspunkter. Naturligvis et must for alle elskere at den kongelige familie. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
’Mit lykkelige land’ skildrer i et positivt ment letløbende sprog en personlig udviklingsrejse og er dermed en fin guide til lykkelandet. Den er i elegant grafisk layout og fornemt fotoillustreret ved Bax Lindhardt.
Weekendavisen , Anne Knudsen
Respekt! Efter at have været dansker i 3 år er grevinde Alexandra kommet med en bog, der viser, hvem hun er, snarere end at fortælle hendes livshistorie. Og grevinden er simpelthen sej.
Bogeummet.dk
Det er en lækker bog, rigt illustreret med smukke billeder og trykt med en skrifttype, der er god for ældre øjne ... En bog, som er hyggelig at læse, og så også bidrager med noget indsigt.
Grevinde Alexandra om spontan vinterbadning
Hvorfor kåres danskerne gang på gang til et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud? Det er nogle af de spørgsmål, som grevinde Alexandra forsøger at finde svar på i Mit lykkelige land.
Alexandra om Mit lykkelige land
Hvorfor kåres danskerne gang på gang som et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud? Det er blot nogle af de spørgsmål, som grevinde Alexandra forsøger at finde svar på, og som udgør omdrejningspunktet i Mit lykkelige land.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Grevinde Alexandra, Rikke Hyldgaard
Juleaftens sange
Én aften på året har sin helt egen sangskat: juleaften. I denne bog går  Læs mere
Insekternes bog
Morten D.D. Hansen, Morten D.D. Hansen , m.fl.
Vores små kriblekrablende medskabninger gemmer på fascinerende historier og Læs mere
Den danske sang
Den danske sangskat er enestående, og fællessangen blomstrer. Komponist og Læs mere
Soldaten
Jacob Christensen er 22 år, da han i 2010 bliver udsendt til Læs mere