Minefelter
Hør uddrag

Minefelter

Jens Nauntofte

Politikens Forlag
”Heldigvis nåede Jens at blive færdig med sine erindringer, der sætter et smukt og varigt minde over et langt og produktivt liv.”
Fra bogens forord af Leif Davidsen
 
En af Danmarks mest anerkendte udenrigsreportere, Jens Nauntofte, nåede kort før sin død i marts 2017 at sætte sidste punktum i denne erindringsbog om sit barske og eventyrlige liv.
 
Danskerne kender ham for hans reportager fra verdens brændpunkter – fra de utallige krige i Mellemøsten og Golfen til Vietnamkrigens kaotiske afslutning, hvor han som den eneste danske journalist blev tilbage, da Saigon faldt.
 
I Minefelter følger han i fodsporet på de tyranner, der har præget hans personlige og professionelle liv. Han krydsklipper mellem nedslag i sin egen historie, der var præget af en kristen og maniodepressiv far og en bror, der var fremmedlegionær – og nedslag i de interviews han gennem årene har lavet med nogle af verdens mægtigste og mest utilregnelige magthavere. Deriblandt Muammar Gaddafi, Saddam Hussein og Yassir Arafat.

Minefelter er et anderledes stykke verdenshistorie formidlet af en journalist, der gennem 50 år rapporterede, analyserede og tolkede verden til os.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129
Sprog: Dansk
Sideantal: 344
ISBN: 9788740039955
Format: ePub
E-bog Udk. 23. May 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Frank Sebastian Hansen
'Minefelter' er en veloplagt erindringsbog fra en journalist, der turde mere end de fleste for at få den vigtige historie med hjem.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Lotte Kirkeby Hansen
[Man er] glimrende underholdt og klogt informeret i selskab med Jens Nauntofte, der formår at sælge udenrigsjournalistikken som fag - og sig selv som en sjældent charmerende guide.
Journalisten, Johs Lynge
Nauntofte efterlader sig i hvert fald et overflødighedshorn af uforglemmelige oplevelser, nedfældet i en velskrevet bog, som folk med interesse for udenrigsjournalistik og/ eller selvudleverende erindringslitteratur næppe vil finde kedelig.
Jysk-Fynske Medier, Arne Mariager
I bogen " Minefelter" fortæller Nauntofte om sit eventyrlige liv, om arbejdet som udenrigskorrespondent -og om de mange magtfulde mennesker, han mødte undervejs. Bogen er velskrevet, kvik og original i sin konstruktion -og i virkeligheden ikke bare fortællingen om Jens Nauntofte, men også et stykke nutidshistorie. Læs mere
lektørudtalelse
Jens Nauntofte giver her et alvorligt indblik i livet som krigskorrespondent og de grufulde ting, som man oplever. Som læser sidder man tilbage med en ærefrygt og en større forståelse af de journalister, der sætter livet på spil for at rapportere hjem til os fra verdens brændpunkter.
Weekendavisen, Adam Holm
Nauntofte overrasker positivt. Jeg har tidligere læst et par af hans bøger, som var på det jævne, særligt med tanke på, hvor fortrinlig en mundtlig formidler han var. Denne bog er til gengæld hans livs værk. I mere end en forstand. Han træder frem af siderne så levende og insisterende, at det er som at møde ham ved højlys dag et sted i minefeltet. Læs mere
Litteratursiden
Jens Nauntoftes velskrevne erindringsbog er både et selvportræt af en journalistisk ildsjæl og en fortælling om konflikterne i verdens brændpunkter. ... Det er en fin erindringsbog, der beskriver mennesket, udenrigskorrespondenten og eventyreren Jens Nauntofte hudløst ærligt, men det er også punktnedslag i de konflikter, der har udspillet sig i verdens brændpunkter de seneste 50 år. Vietnamkrigen går som en rød tråd gennem bogen, fra Nauntofte besøgte det delte land første gang i 1975, til han besøgte landet for sidste gang i 2014. De mange besøg i Mellemøsten og Tyskland fylder også meget i bogen. Læs mere
Flensborg Avis 16. september 2017 , Hans Christian Davidsen
Udenrigsreporteren Jens Nauntofte var ikke kun begavet med et godt snakketøj. Han kunne også skrive sig lige ind i sin læser med billedsprog og stemninger, der appellerer til alle sanser. Hans fremragende erindringsbog, ’Minefelter’, der udkom et par måneder efter hans pludselige død i foråret, minder om en udviklingsroman… Om han har fortalt hele sandheden? Ja, det ved man aldrig med erindringer. Nauntofte var en god historiefortæller og vidste, at kedsomheden lurer i detaljerne. Læs mere
Downloads