Min muse
Hør uddrag

Min muse

Jessie Burton

Bestsellerforfatteren bag Dukkemageren er tilbage med en varm, charmerende roman om kærlighed, frihedstrang og fortidsmysteriers evne til at finde vej ind i nutiden.

På en varm julidag i 1967 besøger Odelle Bastien det fornemme Skelton-galleri i London med en viden om, at hendes liv om lidt vil ændre sig for altid. Siden sin ankomst fra Trinidad for fem år siden har hun kæmpet for at finde fodfæste i byen, men nu er hun endelig blevet tilbudt arbejde som stenograf under den glamourøse, enigmatiske gallerist Marjorie Quick. Men skønt Quick gør Odelle til sin fortrolige og hjælper hende med at forløse et potentiale, hun ikke anede at hun havde, forbliver hun et mysterium, hvilket kun understreges af et gådefuldt mesterværk, der pludselig dukker op på galleriet.

Sandheden om maleriet ligger skjult i fortiden, nærmere betegnet på et stort spansk landsted i 1936, hvor Olive Schloss, datter af en anerkendt kunsthandler, gemmer på egne ambitioner om at blive til noget. Dette sarte paradis forstyrres af den revolutionært anlagte kunstner Isaac Robles og hans halvsøster Teresa, og deres ankomst til Schloss-familiens landsted får altafgørende, ødelæggende konsekvenser.

Min muse er en passioneret, medrivende fortælling om længsel, kærlighed og historiens uundgåelige betydning for vores liv
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sideantal: 400
ISBN: 9788740049398
Format: ePub
E-bog Udk. 31. May 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Nanna Lund
Anmeldelser og omtale
Ude og Hjemme
Fortællingen er fortryllende, spændende og poetisk på en og samme tid. Den er ikke mindre end fantastisk.
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”Et mesterværk … Jessie Burton formår at flette de to historier sammen på en flot og velskrevet måde, der får det hele til at gå op i en højere enhed, og du som læser får lyst til at læse videre og gætte på, hvordan sandheden om maleriet hænger sammen … Fortællingen er spændende og poetisk på en og samme tid, den er ikke mindre end FANTASTISK.” Læs mere
 
 
 
 
 
-  Crossing Journeys, Karina Petersen
”En mesterlig roman … Det er sjældent, at jeg bliver så optaget af en bogs handling, at jeg på denne måde glemmer tid og sted. ’Min muse’ er en stor og lang roman, men som jeg ville ønske aldrig ville ende.”
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Flemming Junker
’Min muse’ fortæller de to historier mesterligt og virtuost og formår at være både poetisk, stilfærdig, spændende og dramatisk på samme tid. Bogen er forrygende godt og smukt skrevet (og oversat), og det er en af den slags bøger, hvor 400 sider synes som alt for lidt. En ualmindelig dejlig bog.
 
 
 
 
 
-  Frk. Bogorm, Hanne Hellgren
”Medrivende … En velfortalt historie med flere lag”
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil, Ann-Kristine Hald
”Burton har kort sagt gjort det igen! Lige siden at jeg læste hendes fantastiske debutroman ‘Dukkemageren’, har jeg set frem til næste bog fra hendes hånd - og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Tværtimod. Det var noget af en pageturner."
 
 
 
 
 
-  This Fictional Life, Louise Bendtsen
”En fantastisk velskrevet fortælling … Jessie Burton har for alvor slået sit navn fast som en talentfuld forfatter, man skal holde øje med.”
 
 
 
 
-  Bognørden, Stina Holdt
”Siderne vender stort set sig selv … En smittende fortællerglæde.”
 
 
 
 
-  Skrivepulten.dk, Karin Hald
”Jessie Burtons sprog er nemlig helt fantastisk. Så man bør helt sikkert se nærmere på ’Min muse’, hvis man elsker smuk prosa.”
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Kamilla
”En spændende bog … og jeg begyndte hurtigt at holde af de forskellige karakterer … En super god og samtidig rigtig sød fortælling”
Bogblogger.dk, Mette Bach Lindgaard
”En af de bedste bøger jeg længe har læst. Den er varmt og godt skrevet og rummer alt, hvad en god historie har brug for … Skynd dig at hapse den til ferien.”
Bogblogger.dk, Katja Meier Marcussen
”En velspundet historie med kvinder i centrum … Ulighed mellem kønnene og modet til at stå op for det, man tror på, trækker tydelige tråde til nutidens verden, og det gør denne roman meget aktuel. Derudover er det en varm historie. Anbefales kraftigt herfra.”
Dansk Bogfortegnelse , Merete Trap
”En velskrevet fortælling om (ulykkelig) kærlighed, og historiens betydning for menneskers skæbne, også i de efterfølgende generationer … En varm fortælling, som rummer både romantik og spænding.”
Litteratursiden.dk, Line Hoffgaard
”Storslået roman om skabertrang, kunst og kærlighed, som tager pusten fra læseren og overrasker til sidste side … En medrivende pageturner.”
Min muse - Jessie Burton
Bestsellerforfatteren bag Dukkemageren er tilbage med en varm, charmerende roman om kærlighed, frihedstrang og fortidsmysteriers evne til at finde vej ind i nutiden.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jessie Burton
Dukkemageren
En efterårsdag i 1686 banker den 18-årige Nella Oortman på døren til et Læs mere