Min kæreste elskling
Hør uddrag

Min kæreste elskling

Gabriel Tallent

Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Vandløb, tidevandssøer, klippefremspring, alle er de hendes hjem og gemmesteder, og hun tilbagelægger store afstande efter forgodtbefindende. Hendes fysiske verden er vidtstrakt, men hendes personlige rum er småt og forræderisk; siden hendes mor døde har Turtles karismatiske, ustabile far domineret hendes tilværelse og tvunget hende til at leve et isoleret liv. Hun har sin skole, hvor hun holder alle på afstand, og ellers kun sin far.

Men så møder Turtle Jacob, en lidt ældre dreng som fortæller sjove anekdoter, bor i et stort, rent hus, og ser på Turtle med en hengivenhed, hun ikke før har oplevet. Og for første gang glider resten af verden ind i hendes perspektiv, og hun forstår, at tilværelsen er langt mere end hendes far. Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 560
ISBN: 9788740051254
Format: ePub
E-bog Udk. 04. September 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Tonny Vorm
Anmeldelser og omtale
Dr.dk, Rasmus Meldgaard Harboe
Hjerteknusende. Men der er god grund til at læse den alligevel. Forfatteren Celeste Ng beskriver det perfekt i sin omtale af bogen: 'Den vil chokere dig, ryste dig, og så vil den inspirere dig.’
Windblown Pages
Hjerteskærende … En af den slags bøger, der tager pusten fra læseren, udfordrer og opfylder ønsker … Selv flere måneder efter endt læsning, har jeg svært ved at slippe historien.
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”WOW! ’Min kæreste elskling’ levede fuldstændig op til min skyhøje forventninger … Jeg kommer aldrig til at glemme dette mesterværk!”
 
 
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk, Rikke H.
”En medrivende og nervepirrende bog. Den går ind under huden på læseren.”
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Vibeke Holm Andersen
”En meget rystende og gribende bog … Det er forfatterens debut – og hvilken debut! Det er ikke en bog man ryster af sig lige med det samme.”
 
 
 
 
 
-  Henriettes blog, Henriette Jensen
”Fantastisk levende og flydende skrevet … En stjerneklar anbefaling herfra! Gabriel kan noget med ord, og han har givet mig en af de bedste læseoplevelser længe.”
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil, Ann-Kristine Hald
”En tankevækkende roman om teenagepigen Turtle og hendes svære tilværelse, hvor en sommer kan ændre alt … Den er et mesterværk uden lige.”
 
 
 
 
 
-  Buch’s Books, Sidsel Buch
”Årets bedste læseoplevelse … Beskrivelserne af naturen, Turtles tanker, og reaktionerne var fantastiske. Tænk at kunne skrive sådan! … En barsk, men smuk fortælling.”
 
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog, Per Drustrup
"Se at få læst denne gribende, barske og ualmindeligt velskrevne historie ... De uforbeholdne lovord fra aviser og en vis Stephen King er bestemt ikke overdrevne: Mesterværk – Årets roman – En blændende bog – Forfatteren er et gudsbenådet talent."
 
 
 
 
 
-  Sidses bogblog, Sidse Cordes
”Fængslende roman om en modig ung piges kamp for sit liv … Det er ikke en bog, jeg kommer til at glemme lige forløbig – hvis nogensinde.”
 
 
 
 
 
-  Flyv med mig, Rikke Simonsen
”En hård og hjerteskærende bog. Ikke desto mindre er det en af de mest velskrevne bøger, jeg har læst i år!”
 
 
 
 
-  The Bookworm’s closet , Gitte Tofte
”En meget gribende og hjertedolkende roman … om dysfunktionelle familier og misforstået kærlighed.”
 
 
 
 
-  Litteraturlinjer.dk, Martin Rytter Handberg
”Første kapitel skruer sig direkte ind i dit hjerte og holder fast … Der er en særlig og vedkommende nerve i bogen … Den gør altså indtryk.”
 
 
 
 
-  Bogtanken.dk, Ida
”En virkelig barsk, men også rørende fortælling. Turtles kamp for at frigøre sig fra hjemmet og den tyranniske far er vanvittig flot beskrevet, og de smukke naturbeskrivelser danner en fantastisk ramme om historien.”
 
 
 
 
-  Magasinet Liv, Caroline Rutter
”En velskrevet, men hård bog om det tæppe af normalitet, faren har hængt over deres vanvittige tilværelse … Til dig, der vil gribes af en piges kamp mod alle odds.”
Hverdagslit, Melina Larsen
”Gabriel fortæller (Turtles) historie med så stor en overbevisning, at man sidder tilbage med en lyst til at læse mere. Bogen er vitterlig som Stephen King siger et mesterværk. Den er stærk, skrøbelig og fængende … Jeg glæder mig til den næste bog.”
Magasinet SKØN
”Månedens roman.”
Stephen King
"Ordet 'mesterværk' er brugt om alt for mange bøger, men 'Min kæreste elskling' er virkelig dét. Et mesterværk."
New York Times
"Dette må være årets roman."
The Guardian
"En blændende bog."
Washington Post
"Forfatteren er et gudsbenådet talent."
The Jules Rules, Julie Andrup
”Hvis jeg havde et hjerte/stjerne system fik den 60.000 af dem.”
RandiGlensbo.dk, Randi Glensbo
”En voldsom og betagende læseoplevelse … Slugte den i store bidder. Det er en meget rå og barsk historie, men også en helt fantastisk velskrevet og poetisk beskrivelse af et had-kærligheds-forhold mellem en far og hans datter. Og ikke mindst en historie om en helt ung og meget tapper piges stålsatte vilje til at tage de første selvstændige skridt på vejen ud i et anderledes liv efter en opvækst i et voldeligt og dysfunktionelt miljø.” Læs mere
Bogblogger.dk, Krista Bauer
”Velskrevet, vigtig og rørende … En historie om en familie, hvor vold og had er nedarvet gennem flere generationer, og om hvordan det er muligt at isolere børn fra omverdenen og præge deres opfattelse af rigtigt og forkert i en sådan grad, at det for udefrakommende virker ufatteligt … Det er hjerteskærende.” Læs mere
Litteratursiden.dk, Pia Bechmann
"Af og til dukker der en roman op, som med sin egen ubærlige kraft borer sig ind i hjertet. En sådan roman er ’Min kæreste elskling’. Bogen er ubarmhjertigt hjerteskærende, en blændende debutroman af den amerikanske forfatter Gabriel Tallent. Det er en roman, der kryber under huden på samme brutale måde som ’Et lille liv’ af Hanya Yanagihara … Formidabel og velskrevet.” Læs mere
Om Min kæreste elskling
Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Vandløb, tidevandssøer, klippefremspring, alle er de hendes hjem og gemmesteder, og hun tilbagelægger store afstande efter forgodtbefindende. Hendes fysiske verden er vidtstrakt, men hendes personlige rum er småt og forræderisk; siden hendes mor døde har Turtles karismatiske, ustabile far domineret hendes tilværelse og tvunget hende til at leve et isoleret liv. Hun har sin skole, hvor hun holder alle på afstand, og ellers kun sin far. Læs mere
Hvad har inspireret dig?
Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Her fortæller Gabriel Tallent om, hvad der har inspireret ham til at skrive bogen.
Downloads