Min geniale veninde
Hør uddrag

Min geniale veninde

Elena Ferrante

C & K
Min geniale veninde er historien om to piger der vokser op i en fattig del af Napoli i 50’erne. Den fortælles af forfatteren Elena, der i bogens optakt netop har fået at vide at hendes barndomsveninde Lila er sporløst forsvundet fra sit hjem i Napoli. Lila har taget alle sine ejendele med sig og skåret sit ansigt ud af alle familiefotografierne i hjemmet. Og netop fordi Lila har villet udslette sin egen historie, beslutter Elena sig for at skrive den.

Da historien begynder i 1958, er pigerne otte år gamle, fulde af liv, men født ind i en verden der er præget af fattigdom, vold og hård opdragelse. De skiller sig ud ved deres begavelse, og Lila især ved sin suverænitet. Hun frygter ingenting, og drengene frygter hende.Lilas forældre vil ikke betale for datterens videre skolegang og Lily bliver som fjortenårig sat til at arbejde i familiens skomagerværksted. Fuld af vrede og frustration opgiver hun læsningen helt og aldeles, mens Elena fortsætter. Lila begynder i sin længsel efter skønhed og liv at tegne elegante sko som ingen har råd til at købe. Efterhånden som hendes skønhed folder sig ud, tiltrækker hun de unge rå drenge i nabolaget som en magnet, og hendes liv fyldes af flirt og uforpligtende forhold til mænd der kun har blik for hendes skønhed. Bogen slutter da pigerne er seksten, med Lilas bryllup med en rig ung fyr fra byen. Et bryllup der er ladet med spændinger og som i første omgang skiller de to piger ad.

Min geniale veninde er et stærkt og psykologisk nærgående portræt af et usædvanligt venskab, og om de ulige betingelser mennesker har for at realisere sig selv.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 386
ISBN: 9788740046090
Format: 142x220
Udk. 30. November 2017
4. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: C & K
Oversætter: Nina Gross
Anmeldelser og omtale
Hjemmet, Julie Svarrer
Drivkraften i romanerne er pigernes usædvanlige venskab, der er præget af gensidig beundring og en altopslugende jalousi. Her får du et drama så velfortalt og spændende, at du først lægger bøgerne fra dig, når sidste side er vendt.
 
 
 
 
 
 
-  Sidses bogreol, Sidse Cordes
”En fantastisk fængslende fortælling.”
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
"WOW … Nok den bedste romanserie, jeg nogensinde har læst ... Som læser bliver du revet med hele vejen og ønsker bare, at historien ville blive ved og ved i en evighed, selv efter du har lukket sidste side i bind fire!”
 
 
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk, Rikke K.
”En af grundene til, jeg elskede serien, er, at man får lov at dykke ned i et fascinerende venskab. Da historien strækker sig over så lang tid, lærer man karaktererne så godt at kende, at de nærmest føles som en del af ens egen vennekreds … Sproget er fantastisk, og beskrivelserne af Napoli og veninders forhold er udover det sædvanlige … Det er fantastisk!” Læs mere
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
En Genial forfatter
 
 
 
 
 
-  Politiken
En vidunderlig skabelsesberetning
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil, Ann-Kristine Hald
”Ferrantes fortælling om Lila og Lenù er en af dem, der bliver mere og mere interessant for hver side … For Ferrantes levende sprog og måde at fortælle gør, at man som læser føler, at man går på de napolitanske gader sammen med veninderne og iagttager deres kvarter sammen med dem … Alt i alt en enestående start på serien.” Læs mere
Elena Ferrante
Den italienske forfatter Elena Ferrante debuterede med romanen 'Besværende kærlighed' i 1992. Herefter udgav hun romanerne 'Forladte dage' og 'Dukken der blev væk'. Hun har fået et internationalt gennembrud med romankvartetten om to piger fra Napoli, Elena og Lila, som man følger gennem 50 år: 'Min geniale veninde', 2014, 'Historien om et nyt navn', 2015, 'Dem der flygter og dem der bliver', 2015 og 'Det forsvundne barn', 2016. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Elena Ferrante
Det forsvundne barn
Det forsvundne barn er fjerde og sidste bind i Elena Ferrantes stort Læs mere
Historien om et nyt navn
Bind 2 i Elena Ferrantes romanserie om to geniale veninder fra Napoli.

Læs mere
Dem der flygter og dem der bliver
Bind 3 i Elena Ferrantes store serie om to veninder fra Napoli, Dem der Læs mere
Voksnes løgnagtige liv
Teenageren Giovanna bor i Napoli med sin velhavende familie. En dag finder Læs mere
Det lejlighedsvise indfald
En hjertevarm ugentlig hilsen fra en af vores allerstørste forfattere

Læs mere
Forladte dage
Forladte dage er historien om Olga, der uventet bliver forladt af sin Læs mere
Dukken der blev væk
Leda er midaldrende, fraskilt og for første gang i mange år alene, da Læs mere
Besværende kærlighed
Den fyrreårige Delia er rejst hjem til sin barndomsby Napoli for at deltage Læs mere
Frantumaglia
Kom med ind i Elena Ferrantes skrivekammer!

Endelig får vi lov til at Læs mere