Mikael Persbrandt
Hør uddrag

Mikael Persbrandt

Som jeg husker det

Carl-Johan Vallgren, Mikael Persbrandt

Selvom Mikael Persbrandt kun er midt i halvtredserne, har han som ”Sveriges nationalskurk” og ”svensk teaters store alfahan” allerede opnået en succes, der kun er få forundt, men også oplevet et dramatisk liv med kvinder, stoffer og sprut, psykisk sygdom og anholdelser.

Nu får vi hele historien fra manden selv. I sine nye erindringer, der på kort tid er blevet en mega-bestseller i hjemlandet, skåner han hverken sig selv eller sine omgivelser.

Persbrandt er i Danmark bl.a. kendt for Hamilton-filmene, HypnotisørenEnglegård, de danske En du elsker, hvor han spillede sammen med Trine Dyrholm, og Hævnen instrueret af Susanne Bier – samt ikke mindst sin rolle som Gunvald Larsson i tv-serien Beck. Men han har i alt medvirket i mere end 70 film og er ikke mindst også en anerkendt teaterskuespiller.

I denne bog beretter han for første gang om opvæksten alene med sin mor, kampen for at bryde igennem som skuespiller, drømmerollerne på Dramaten i Stockholm og de mange filmsucceser. Om de mange kaotiske år med misbrug og om livet i dag. Han øser af anekdoterne og beskriver ikke mindst samarbejdet med de mange andre berømte skuespillere og instruktører, han har mødt på sin vej – uden at lægge fingrene imellem. Bl.a. fortæller han rundhåndet og underholdende om sine oplevelser med danske filmnavne som Mads Mikkelsen, Kim Bodnia, Trine Dyrholm, Iben Hjejle og Susanne Bier.

Persbrandts erindringer er en selvudleverende og brutalt ærlig fortælling om at nå bunden og samle sig selv op igen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sideantal: 432
ISBN: 9788740049145
Format: ePub
E-bog Udk. 25. May 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Henrik Andersen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
Den bedste biografi jeg til dato har læst … Bogen er skrevet i et ærligt, roligt og skønherligt sprog, det er som om at du selv sidder og lytter til Persbrandt fortælle sin historie over en kop kaffe.
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen
Biografien, mestret af Carl-Johan Vallgren i tæt samarbejde med hoved-personen, har både dybde og nerve, som en roman af de helt store … Gribende håbløshed – gribende genkomst!
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Katrine Sommer Boysen
Persbrandts historie er elementært fængslende. Som en forrykt fiktion, der kun ad omveje ender et sted, der ikke er helt fatalt.
 
 
 
 
 
-  Bogrummet
En aldeles fremragende biografi om et sammensat og interessant menneske. Det er måske den bedste biografi jeg har læst i årevis, fuld af spændende anekdoter og meget overbevisende, måske fordi Persbrandt har valgt at være så ærlig og åben om hvilket liv han har ført sig. Der lægges ikke fingre imellem, det er brutalt, men det er samtidigt også befriende at læse om et menneske, der vil stå ved sin fortid uden at skamme sig … den har FORTJENT at blive læst – og har også fortjent at blive genlæst. Læs mere
 
 
 
 
-  Nordjyske, Susanne Tram
Han kan skrive, så man fanges ind, blæses bagover, forføres til at ville have mere og med en nerve om et nærmest umuligt og håbløst liv for en person, der gennem mange år først forsøger at slå sig selv ihjel ved at gøre alt det værste, man kan gøre ved sig selv, for til sidst, med lidt hjælp fra andre, at hive sig selv op ved hårene og finde en skønhed i sit liv, der bærer ham videre, fordi han evner at tilgive sig selv. Læs mere
 
 
 
 
-  Karin Busk Arbejderen
Persbrandt viser en stor indsigt i skuespillets kunst og i sin egen voldsomme krise … Dygtigt skrevet af Carl-Johan Vallgren.
Bogblogger
Mikael Persbrandt Som jeg husker det 16062018 Det er helt igennem fascinerende læsning. Og der er passager, du må læse to eller tre gange, før du for alvor tror, du har forstået dem rigtigt. Og det er ikke sproget, som er flot og lækkert. Nej, det er handlingen. Det er hans liv. Det er Persbrandt selv. Læs mere
Skive Folkeblad, Bent Liholm
Et velskrevet murstensværk, som det er svært at lægge fra sig, inden man når sidste side … Mikael Persbrandt er en enestående karismatisk skuespiller. Biografien er en barsk omgang, men man bliver klogere på mange menneskelige forhold og måske især store kunstneres problematiske liv.
Midthimmerlands Folkeblad, Lars Lundsgaardvig
Mikael Persbrandt fremstår på ingen måde som nogen snehvid, uskyldig helgen, men indimellem som et kokainbesat monster … læseren er med på absolut første parket.
Københavneravisen, Jannik Lunn
En ualmindelig stærk og vellykket historie om stjerneskuespillerens op-, ned-og optur … én af de absolut bedste biografier, jeg har læst i de senere år. Kan varmt anbefales.
Downloads