Michelle Kristensen

Det behøver ikke at være svært at leve sundt og godt

Du KAN faktisk tabe dig ved at spise mad, der smager skønt, og du KAN faktisk lære at lytte til din kro, så du spiser, når du er sulten, og stopper, når du er behageligt mæt. Hvordan du gør? Det har Michelle Kristensen et bud på i hendes nye opskriftsbog ’Mission sund mad’.

”Når alt kommer til alt, kan vi ikke komme udenom, at det er hurtigere at tage en frysepizza og smide den en tur i ovnen end at bruge 30 minutter på at forberede et sundt aftensmåltid. Men jeg vil vove at påstå, at den energi, du får ved at indtage det sunde måltid, vil give dig endnu mere overskud og energi i sidste ende, så du faktisk sparer tid, samtidig med at du tager dig selv seriøst, gør noget godt for dig selv. Og så får du en krop, du er glad for, og som du ikke hver dag skal gå over være utilfreds med dig selv, ” siger Michelle Kristensen. Hun siger selv, at hun nærmest er på en mission:

”Sund mad skal smage godt og være simpel at lave, og ingredienserne skal kunne købes i supermarkedet. Og ingen har tid til at stå timevis i køkkenet hver dag”, siger Michelle Kristensen. ”Min mission er at få danskernes øjne op for, hvor let en sund livsstil med masser af grønt kan være, når man lærer at lave måltiderne på en ny måde. I min verden giver det enormt god mening, at når vi åbner munden for at sætte tænderne i en fødevare, så skal vi have noget næring ud af måltidet.

Michelle Kristensens udgangspunkt er ’MK principperne’, og de handler om alt andet end kalorietælling og at sulte sig selv. Til gengæld er de skruet sammen, så du får en sundere og slankere krop samt masser af energi og bedre humør. En af de bedste måder at holde fast i den nye livsstil er aldrig at gå ned på inspiration til ny, velsmagende mad, men det kan være en udfordring at finde retter, der kan laves på nul komma fem i en travl hverdag. Du får en af Michelles opskrifter lige her:

Mere end 70.000 danskere har været på en af Michelle Kristensens populære MK camps, hvor de har fået inspiration, motivation og redskaber til en permanent livsstilsomlægning med enkle kostprincipper, hvor der stadig er plads til fest og søde sager indimellem.

Fakta om forfatteren:

Michelle Kristensen (f. 1984): BA i Idræt med supplerende fag fra kandidatuddannelsen på Human Ernæring. Fast ernæringsekspert på Go’ Morgen Danmark siden 2013. Forfatter til syv fysiske bøger, 12 e-bøger og har bloggen www.mkuniverset.dk og den populære app af samme navn.

Fakta om bogen:

Titel: Mission sund mad

Skrevet af: Michelle Kristensen

Udgivelse: 27. december 2019

Omfang: 200 sider

Vejl. pris: 270 kr.

Opskrift broccolibrød:

10 STK.

1 broccolihoved, skåret i mindre stykker

4 store æg

4 spsk. havregryn eller mandelmel

2 spsk. fiberHUSK

2/3 tsk. salt

½ tsk. Bagepulver

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Kom broccoli i en foodprocessor, og kør det til små, fine stykker.

Tilsæt resten af ingredienserne, og kør det hele til en ensartet masse.

Bred dejen ud over en bageplade med bagepapir, så du kan skære 8 firkantede brød af den, når den er færdig, og bag i 10-15 minutter.

Tip

Du kan bruge andre grøntsager til broccolibrødene, fx blomkål, gulerødder, rødbede, pastinak eller squash. Hvis der er meget væske i en af grøntsagerne, skal du vride lidt af væsken væk, da det ellers bliver noget sjap. Et broccolihoved kan erstattes af 400 g andre grøntsager.