Merlin
Læs uddrag

Merlin

oplevelser på danske vinger

Henning Kristensen, Thomas Kristensen

Danmarks redningshelikopter og de mennesker, der betjener den, spiller en livsvigtig rolle i både ind- og udland. Denne bog giver et unikt indblik i de dramatiske missioner, helikopteren og dennes besætninger er involveret i.

“Ground extraction – ground extraction,” lød det fra højttalerne på basen. Det var sort nat, og jeg befandt mig i Mazar-e Sharif i det nordlige Afghanistan. Jeg var klarmelder på en EH101 Merlinhelikopter, som var udstationeret på mission i landet.

Sådan begynder en fortælling i Merlin – oplevelser på danske vinger. Bogen indeholder historier fra flere end 50 kvinder og mænd; piloter, læger, klarmeldere, reddere, teknikere, systemoperatører m.v., der til daglig arbejder med flyvevåbnets troppetransport- og redningshelikopter, Merlin.

Alle bidrager med deres egne oplevelser om missioner – fra en redningsaktion i Præstø Fjord til en havareret helikopter i Afghanistan. Bogen giver således et unikt indblik i arbejdet på ’den flyvende skadestue’ og er desuden rigt illustreret med fantastiske fotografier.

Forfatternes honorar går ubeskåret til Soldaterlegatet, der støtter civile og militært personel, som har pådraget sig fysiske eller psykiske skader under udsendelse i internationale missioner.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Spilletid: 9T 5M
ISBN: 9788740041019
Format: Download MP3
Lydbog udk. 04. September 2017
Anmeldelser og omtale
Søndagsavisen, Finn Edvard
Man sidder tilbage med en vis beundring for de mennesker, der gang på gang sætter livet på spil for at redde andre mennesker.
Dagens Medicin
En bog som kan anbefales til alle, der er interesseret i at få indblik i en verden, som de fleste af os kun kender via nyheder om dramatiske redningsaktioner og en gang imellem får et flygtigt glimt af, når de 15 ton tunge redningshelikoptere kommer drønende hen over himlen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Henning Kristensen, Thomas Kristensen
Kysser himlen
Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I Læs mere