Med Gud i den ene hånd og tvivlen i den anden
Hør uddrag

Med Gud i den ene hånd og tvivlen i den anden

et roadtrip med Ingvar Cronhammar
Politikens Forlag
Den første biografi om og med en af Danmarks mest prisbelønnede og anerkendte kunstnere.

Siden august 2018 har billedhuggeren Ingvar Cronhammar – i sol og regn, mørke og sne – kørt Danmark rundt i sin Audi Q5 sammen med forfatter Kirsten Jacobsen. Undervejs har de talt om hans kraftfulde kunstværker i det offentlige rum – fra Gråsten til Skagen, fra Herning til Rosenhaven ved Fredensborg Slot og det imponerende monumentområde ved Jelling.

De har kørt gennem landsbyer, hvor rækker af tilgroede, forladte huse i dag – med Cronhammars ord – ”står som halvkvalte skrig og med vinduernes tomme øjne” og gennem svimlende smukke hedestrækninger, hvor kunstneren bliver utilpas ved vindmøllernes skalering i forhold til landskabets naturlige fikspunkter. De har siddet i middelalderkirker og talt om Cronhammars religiøse anfægtelser og det, han kalder sine anelser (læs: inspiration), der kan opstå ud af intet.

Ingvar Cronhammar søger håbet og lyset, men tumler med troen, tvivlen og mørket. Han er svær at overse i det offentlige rum og i kunstcirklerne; men han er normalt meget tilbageholdende og privat. På disse roadtrips og i sit hjem uden for Herning fortæller han for første gang om sig selv og de – hidtil ukendte – barske sider af sin opvækst, der har sat sit aftryk på hans livssyn og kunstværker.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 212
ISBN: 9788740062991
Format: ePub
E-bog Udk. 26. marts 2020
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Herning Folkeblad, Henrik Øster-Jørgensen
Pragtfuldt portræt af mesteren
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Lisbeth Bonde
Velgørende kulturkritik. Og vigtig.
Downloads