Med dronningen i Det Kongelige Teater
Læs uddrag
Hør uddrag

Med dronningen i Det Kongelige Teater

Nila Parly

Politikens Forlag
Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i en ny, interessant og rigt illustreret bog om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder.

Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger. Hun er vidende, åben og interesseret og har overværet utallige opførelser gennem årene.

Med Dronningen i Det Kongelige Teater indeholder en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 udvalgte oplevelser af skuespil, opera og ballet på Nationalscenen – lige fra Heibergs Elverhøj over Bournonvilles Et folkesagn til Richard Strauss’ Kvinden uden skygge.


Dronningen fortæller om sine oplevelser i et engageret og sansemættet sprog og føjer sin indsigt og erfaring til beskrivelserne, så de vækker genkendelse og giver stof til eftertanke hos læseren. Forud for hvert møde med Dronningen har Nila Parly foretaget et interview med en af de kunstnere, som har medvirket i eller bidraget til den udvalgte forestilling. De interviewede kunstnere er f.eks. skuespiller Ghita Nørby, balletmester Nikolaj Hübbe og operasanger Johan Reuter. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der således også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Derved bliver læseren også klogere på mange af de komplikationer og uventede, store, personlige oplevelser, som kan opstå på et levende teater.

Bogen, der er blevet til i samarbejde med Det Kongelige Teater, er rigt illustreret med blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Den indeholder desuden faktuelle oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 328
ISBN: 9788740046885
Format: 220x260
Udk. 25. March 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Fotograf: Arne Magnussen, Bo Nymann, Carsten Lundager, Finn Lyngesen, Huset Mydtskov, Miklos Szabo
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Tingkov Design
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Cphculture.dk
Glimrende
 
 
 
 
-  Politiken, Lise Garsdal
Dronningen har aflyst sin fødselsdag, og Det Kgl. Teater står buldrende tomt. Til gengæld er det en fest, en historisk og vemodig teaterfest, at læse bogen om en trofast tilskuers livslange kærlighed til teatret.
 
 
 
 
-  Berlingske, Jakob Steen Olsen
En dobbelt hyldest til Dronningen og til Det Kongelige Teater.
 
 
 
 
-  Gregersdh.dk
Morsomt og rørende anekdotestof
Bogsyn.dk
En bog i særklasse om vor regents forhold til Det Kongelige Teater, og udover en lang række, fantastiske billeder, buster og malerier fortæller den også en masse om den spontanitet, bramfrihed og indlevelse, som vores dronning er i besiddelse af.
Downloads