Marie Grubbe
Læs uddrag

Marie Grubbe

Dan H. Andersen

Politikens Forlag
Udvidet og gennemrevideret udgave af anmelderrost biografi om Marie Grubbe kaster helt nyt lys over hendes utrolige liv.

Fortællingen om adelskvinden Marie Grubbe er en bevægende skildring af en bemærkelsesværdig kvindeskæbne. Hendes vandring fra samfundets top til samfundets bund forargede samtiden og fascinerede eftertiden. Marie Grubbe levede fra 1643 til 1718. Som purung blev hun gift med kongesønnen Ulrik Frederik Gyldenløve, men hendes utroskab førte til skilsmisse. Også hendes andet ægteskab med adelsmanden Palle Dyre blev opløst på grund af utroskab. Kun med kusken Søren blev hun lykkelig, skønt han behandlede hende dårligt. Sådan sagde hun selv til den unge Ludvig Holberg, den første af mange forfattere, der har skrevet om hendes skæbne.

Dan H. Andersens biografi om Marie Grubbe er også en fortælling om Danmark for 350 år siden, fra hoffet i København til færgehuset på Falster, hvor Marie Grubbe endte sine dage. Biografien udkom første gang i 2006 og fik stor ros af anmelderne. Denne udgave er udvidet og gennemrevideret, og Dan H. Andersen har fundet oplysninger i arkiverne, som kaster et helt nyt lys over Marie Grubbes liv.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199
Sprog: Dansk
Spilletid: 5T 41M
ISBN: 9788740084498
Format: Download MP3
Lydbog udk. 09. May 2023
Indlæst af: Henrik Hartvig Jørgensen
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Flemming Østergaard, Jyllands-Posten
Suveræn og fængende historieformidling … Dan H. Andersen har med denne udgivelse finslebet sit værk og demonstrerer virtuost, hvordan en historiker kan arbejde anderledes med kilderne og dermed give læserne en idé om, hvordan folk tænkte og følte for over 300 år siden.
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Bent Blüdnikow
Der er meget, vi ikke ved om Marie Grubbes liv, men Dan H. Andersens fortolkning er en fornøjelse at læse, og historien om hendes brændende lidenskaber og brud på alle konventioner er evig aktuel.
Lolland-Falsters Folketidende, Hans Jørgen Møller
Formidabel læsning. Skrevet med en entusiasme og med et vid og i et letforståeligt sprog, så ikke alene historisk interesserede bliver fanget. I visse passager, blandt andet om tiden i Borrehuset på Falster, kan bogen nærmest læses som en krimi.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Dan H. Andersen
Store Nordiske Krig
Første danske værk i nyere tid om Store Nordiske Krig, som på afgørende vis Læs mere