Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver
Læs uddrag

Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver

og 49 andre vanvittige videnskabelige forsøg

Kristoffer Frøkjær

Politikens Forlag
Børns glæde ved en god historie og nysgerrighed over for verden har inspireret Kristoffer Frøkjær til denne bog om virkelige videnskabelige forsøg. Læs om den russiske videnskabsmand, der syede et ekstra hoved på en hund, om manden, der ville lave tis om til guld, men i stedet fandt fosfor, som man kan gøde planter med. Og læs om den stædige dreng, der besluttede sig for at knække fingre på den ene hånd hver dag i 50 år for at bevise, at hans mor tog fejl, når hun sagde, at man får slidgigt af at knække fingre. Ind imellem vanvittige forsøg på at fjernstyre dyr ved at sætte strøm til deres hjerner og folk, der er villige til at bruge deres egne børn som forsøgskaniner – og ender med at redde millioner af menneskeliv – fortæller bogen også om klassiske videnskabelige forsøg som Pavlovs hunde og Milgrams test af menneskers vilje til at påføre andre smerte.

Bogens korte historier gør det let at holde koncentrationen, når børnene læser selv, og der er masser af godt
samtalestof, hvis man bruger bogen til højtlæsning. Og voksne kan også sagtens bliver klogere undervejs.

De let læselige historier følges af en forklaring af videnskaben bag forsøget, fx hvorfor vaccinationer virker, hvorfor 99 % af alle bakterier er ufarlige, og hvordan hjertet fungerer.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 3T 41M
ISBN: 9788740062267
Format: Download MP3
Lydbog udk. 17. April 2020
Indlæst af: Kristoffer Frøkjær
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Bogblogger.dk,
’Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver og 49 andre vilde videnskabelige forsøg’ har været det helt store samtaleemne i vores hjem i mange uger. Vi har været forargede, overraskede, haft grineflip, og så er vi blevet en del klogere på nogle sjove ting. Jeg er vild med illustrationerne … Det må simpelthen være den perfekte bog at tage med på sommerferie. Læs mere
Litteratursiden.dk
’Manden, der fik skåret sin hjerne i stykker’ er en sjov og spændende indføring i videnskabens verden, som måske kan vække lyst til mere, og under alle omstændigheder både underholder og oplyser.
Superheltemor.dk
Hvis man ikke er til at fordybe sig i fiktion, så er denne her [Manden der fik skåret sin hjerne i skiver'] virkeligt fascinerende og fangede begge mine yngste børn.
Hjemmet
Bogens korte historier gør det let at holde koncentrationen, når børnene læser selv, og der er masser af godt samtalestof, hvis man bruger bogen til højtlæsning. Voksne kan også sagtens bliver klogere undervejs.
Æseløre.dk
Her er nok at undre sig over og blive imponeret af. Piv god læsning for den nysgerrige.
Fun Facts
Kristoffer Frøkjær introducerer sin bog
Downloads