Mandelgaven
Læs uddrag

Mandelgaven

Erik Valeur

Politikens Forlag
I denne bog har Erik Valeur samlet syv små grumme og forunderlige historier om en af danskernes mest elskede juletraditioner.

Den, der følger lige efter anden, flæskestegen, gåsen – hvor skålen med risalamande markerer uddelingen af aftenens første eftertragtede gave, lige før træet skal tændes.

Fortællingerne er spredt ud over det ganske land, og fælles for dem er, at de bygger på en lang række sandfærdige, men alt andet end idylliske beretninger, samlet ind hos danske familier, der år efter år har kæmpet om mandelgaven.

Der er beskrivelser af snyd, skuffelse, jalousi og grådighed,  der er små, men dramatiske fejder mellem brødre og søstre, børn og forældre – følelser, der normalt holdes skjult, men som mange danskere vil kunne nikke genkendende til. År eft er år gentager de fleste familier lilleputlandets mest sære – og helt særlige danske tradition. Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 1T 49M
ISBN: 9788740037890
Format: Download MP3
Lydbog udk. 22. November 2016
Indlæst af: Erik Valeur
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: SurvivalKit
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Hans Gregersen
Journalist og forfatter Erik Valeur skriver godt og effektivt. Men pas på: Mandlerne er bitre!
Drustrups Bogblog, Per Drustrup
Det vil være en oplagt idé at bruge netop denne bog som mandelgave - måske ekstra gave til supplement af marcipangrisen med den røde sløjfe … God jul, god risalamande og god læsning.
Lektørudtalelse, Heidi Buur Pedersen
Herlig samling om højtiden der ikke altid er hjerternes fest … Flere af novellerne er gysende grumme, men også rørende, realistiske og genkendelige.
Lektørudtalelse, Heidi Buur Pedersen
Herlig samling om højtiden der ikke altid er hjerternes fest … Flere af novellerne er gysende grumme, men også rørende, realistiske og genkendelige.
Litteratursiden
Erik Valeur er nøjagtig lige så velformuleret, spiddende og underspillet i disse korte fortællinger, som I sine to omfangsrige romaner ’Det syvende barn’ og ’Logbog fra et livsforlis’.
Mandelgaven
Mød Erik Valeur i lydstudiet, hvor han læser lidt op fra 'Mandelgaven'. I denne bog har Erik Valeur samlet syv små grumme og forunderlige historier om en af danskernes mest elskede juletraditioner.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Erik Valeur
Logbog fra et livsforlis
I det hvide fyrtårn, som i århundreder har set sømænd forlise og drukne i Læs mere
Det syvende barn
Det syvende barn er fortællingen om båndet mellem syv børn, hvis liv kom Læs mere
Magtens bog
Arne Gaardmand, Erik Valeur , m.fl.
Magtens Bog sætter fokus på den mørke side af magtens Janusansigt, idet den Læs mere