Magtfulde mikrober
Hør uddrag

Magtfulde mikrober

Hvad videnskaben ved om dine skytsengle og dæmoner - og hvordan du får det bedste ud af dem

Kristian Sjøgren, Oluf Borbye Pedersen

Følg med Danmarks verdenskendte forskningspioner inden for sundhedsfremmende bakterier, Oluf Borbye Pedersen, ind i et univers af bittesmå organismer, som ingen anede eksisterede, for at finde forklaringen på medicinske mysterier og nye nøgler til at forebygge og behandle sygdomme.

Mikrober som bakterier, virus og svampe er overalt omkring os, på os og i os. De er vores meget aktive livsledsagere. Vores liv er én lang og hårfin linedans med personlige mikrober, for de vil påvirke vores helbred, fra det sekund vi kommer til verden. De kan holde os raske, påvirke vores humør, gøre os syge  eller slå os ihjel. Mange mennesker er bange for bakterier og andre mikrober, men langt de fleste hjælper os med at holde tarmene velfungerende, immunforsvaret i det rigtige gear, huden sund og tænderne fri for huller.

Vi mennesker er i virkeligheden som turister på en planet, der har været styret af mikrober i mindst et par milliarder år. Derfor bør vi tænke de usynlige samboere med ind i hverdagen, når vi forsøger at finde vejen til et godt og langt liv uden sygdom. Forskningen viser vej til helt konkrete måder, hvorpå vi hver især med en sund livsstil og et naturligt forhold til omgivelsernes mikrober kan berige og forstærke vores egne mikroorganismer, så de livet igennem kan være med til at optimere vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

Inden for de seneste få år har forskere fået mistanke om, at rod i vores mikrober kan være medvirkende årsager til f.eks. Alzheimer, depression, tarmsygdomme, astma, allergi, overvægt og diabetes, og det forskes der nu intenst i. Håbet er, at større viden på området vil vise nye veje til forebyggelse og mere effektiv behandling af disse sygdomme.

Blandt de ledende videnskabsmænd er professor Oluf Borbye Pedersen fra Københavns Universitet, en af verdens største autoriteter inden for forskningen i de bakterier, der bor i os og på os. De seneste 10 år har hans forskning uddybet vores forståelse af, hvor betydningsfulde de personlige mikrober er for helbredet. I denne bog viser han, at han også er en blændende fortæller.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sideantal: 288
ISBN: 9788740057423
Format: ePub
E-bog Udk. 08. October 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
Bogsyn
Morsomt at læse hvordan et så seriøst og videnskabeligt emne kan blive forvandlet til yderst læseværdigt stof med en frisk og frejdig og også krigsagtig og i hvert fald meget dagligdags retorik, så man forstår, hvad det hele handler om. Ord og vendinger som immunforsvarets hærtropper, spioner der render rundt mellem tropperne, skydeskiver for immunforsvarets tanks, snigskytter og bombefly og mikrobehærens mest potente infanteribrigade. Det er altså virkelig kostelig læsning … det er høj viden serveret vildt humoristisk for alle, der er det mindste interesseret i vort indre helbred. Læs mere
Radio Update, Hanne Bærentzen
Når man har læst bogen, er man blevet meget klogere på mikroberne og ikke mindst deres betydning for os … godt at det formidles til os andre – det handler jo om os alle sammen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Kristian Sjøgren, Oluf Borbye Pedersen
Tarme i topform
Irene Brøndum Møbjerg, Majbritt Louring Engell , m.fl.
Denne bog giver dig den ultimative guide og 60 skønne opskrifter til, Læs mere