Magtens bog
Hør uddrag

Magtens bog

Arne Gaardmand, Erik Valeur, Peter Johannes Schjødt, Ulrik Dahlin

Politikens Forlag
Magtens Bog sætter fokus på den mørke side af magtens Janusansigt, idet den foretager en systematisk gennemgang af den magtudøvelse, der praktiseres i det skjulte og tilsyneladende får stadigt bedre betingelser.
 
Bogens analyser tager afsæt i ’Magtens Galleri’, en satirisk udstilling af en række centrale dokumenter fra store danske skandaler og opererer ud fra tesen om, at et udbredt kendskab til demokratiets skævskud og fejltagelser kan blive blot et lille skridt på vejen til en mere åben og demokratisk samfundsudvikling.
 
Magtens bog sætter indledningsvis kritisk-satirisk lys på magtudøvelsens instrumenter, mønstre og psykologi, for derefter i bogens centrale del at udfolde en række magtforløb i et dybere perspektiv. De 30 konkrete historier der her gennemgås repræsenterer først og fremmest sager, hvor det senere har været muligt at gå slagkraftige magtprocesser efter i sømmene og se dem i en større sammenhæng. Afslutningsvis krydres de analytiske forløb med en gengivelse af de originale katalogtekster fra udstillingen ’Magtens Galleri’.

Magtens bog er en moderne klassiker inden for journalistiske publikationer og er blevet til i et samarbejde mellem 35 journalister. Den foreligger nu som digital genudgivelse.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 442
ISBN: 9788740038149
Format: ePub
E-bog Udk. 25. April 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Arne Gaardmand, Erik Valeur, Peter Johannes Schjødt,, Ulrik Dahlin
Logbog fra et livsforlis
I det hvide fyrtårn, som i århundreder har set sømænd forlise og drukne i Læs mere
Det syvende barn
Det syvende barn er fortællingen om båndet mellem syv børn, hvis liv kom Læs mere
Mandelgaven
I denne bog har Erik Valeur samlet syv små grumme og forunderlige historier Læs mere