Magteliten
Hør uddrag

Magteliten

Hvordan 423 danskere styrer landet

Anton Grau Larsen, Christoph Ellersgaard, Markus Bernsen

Politikens Forlag
Der findes en magtelite i Danmark. Denne bog fortæller, hvem den består af, og hvem det dermed er, der styrer Danmark.

De 423 mest magtfulde danskere træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. Til sammen danner de et lukket netværk i toppen af det danske samfund.

Sociologerne Christoph Houman Ellersgaard og Anton Grau Larsen har brugt fire år på at kortlægge mere end tusind bestyrelser, fonde, udvalg, vl-grupper og andre steder, hvor magtfulde mennesker mødes, og de kan nu sætte navn og ansigt på en inderkreds af erhvervsdirektører, fagforeningsbosser, toppolitikere og universitetsfolk m.fl., som kender hinanden på kryds og tværs og ved fælles hjælp sætter kursen for alle os andre.

Denne bog er en fascinerende rejse ind i magtens inderste cirkler, og den afliver myten om, at vi lever i et egalitært samfund, hvor den brede befolkning bestemmer det meste.

Læs også, hvorfor Jørgen Mads Clausen, Bente Sorgenfrey og Dronning Margrethe er med i inderkredsen, mens folk som Lars Larsen, Asger Aamund, Dennis Kristensen og Pia Kjærsgaard er ude i kulden.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740024630
Format: ePub
E-bog Udk. 01. June 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Fredericia Dagblad, Arne Mariager
De to sociologer har gennemført en stor, videnskabelig baseret analyse af magtforholdene i dagens Danmark. De konstaterer, at en gruppe mennesker - ikke flere, end de kan presses ind i en Jumbo-jet eller i idrætshallens cafeteria - reelt styrer Danmark … En velskrevet og tankevækkende bog.
 
 
 
 
-  Jyllands-posten, Ulla Bechsgaard
Er man nysgerrig efter at vide, hvem der sætter retningen i det danske samfund, og er man bare den mindste smule interesseret i erhvervsliv og politik, så er bogen "Magteliten" ikke til at komme uden om. Den er spændende og overraskende - ikke mindst fordi politikere ifølge forskerne har langt mindre magt, end de fleste danskere forventer. Læs mere
Downloads