Mad med naturens vilde planter
Læs uddrag
Hør uddrag

Mad med naturens vilde planter

Anne Mæhlum, Jim Hensley, Nina Dreyer Hensley

Politikens Forlag
Naturen er et skatkammer af vilde planter, som ikke bare er kønne, men også kan spises. Denne bog viser hvilke – og ikke mindst hvordan man kan bruge dem hjemme i køkkenet. 

Faktisk er der ikke noget mere hyggeligt end at samle urter og bær på sin gåtur. Vi er heldige, at vi bor i et så smukt og rent land med god adgang til natur overalt, og hvis man lærer sig noget om spiselige planter, bær og svampe, kan man faktisk samle fra det tidlige forår til sidst på efteråret.

Nogle vilde urter kan man tørre og lave te af. Andre kan bruges i salater eller puttes i middagsretter, hvor de tilfører smag og er med til at gøre maden smuk og indbydende.

Denne bog præsenterer 54 af de mest almindelige spiselige planter, svampe og bær med oplysninger om, hvor de kan findes og hvornår. Det er planter, de fleste af os helt sikkert har set mange gange langs veje og stier. De gør ikke meget væsen af sig, og man går let forbi dem uden at vide, at dette faktisk er god mad. Men her er alle planter nøjagtigt beskrevet, så de er nemme at identificere i naturen. Desuden er de tjekket og godkendt af en botaniker og ekspert i urtemedicin. Efter hvert planteopslag følger opskrift er på enkle og gode retter med de forskellige planter.

Begiv dig ud i naturen, pluk vilde planter, tag dem med hjem – og nyd dem!
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 296
ISBN: 9788740034370
Format: 197x260
Udk. 02. marts 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Oversætter: Dorte Andersson
Anmeldelser og omtale
Lektørudtalelse, Christine Christensen
Meget lækker og indbydende kogebog og plante-opslagsværk i et gennemført nordisk design. Artsbeskrivelserne er grundige, og alle opskrifter er illustreret med smukke farvefotografier. Retterne er lette at gå til, og familien kan glæde sig til at afslutte sanketuren med en tur i køkkenet for at bruge de indsamlede bær og planter. Læs mere
Natur & Miljø, Søren Olsen
Med ’Mad med naturens vilde planter’ er man godt rustet til at samle vilde urter, bær og et par svampe. Alle planterne er nøjagtigt beskrevet, så de er nemme at identificere i naturen.
Downloads