Lucie
Hør uddrag

Lucie

Anne-Marie Vedsø Olesen

Politikens Forlag
Hun er tusind år gammel. Hun er nordisk kannibal. Hun er umættelig.

Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod, og at hun med jævne mellemrum overmandes af en hunger efter levende menneskekød.

Under en heavy metal-festival i København møder hun den tidligere børsmægler Casper og tager ham med til en københavnsk opiumshule. Her får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid og mærker de åndelignende væsner, der vil forhindre hende i at lære sin egen historie at kende. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne urolige.

Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske. Nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur. Samtidig kan Lucie ikke modstå sin sult efter menneskekød og efterlader sig et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet i hælene.

Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco. I 2019 vandt Anne-Marie Vedsø Olesen prisen for Årets Danske Horrorudgivelse for romanen.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740036466
Format: 145x228
Udk. 09. February 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Ved 5 tiden
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
’Lucie’ er en velskrevet fortælling, og jeg vil anbefale den til alle, der bliver draget af at læse noget, de højst sandsynligt aldrig har læst før. Jeg har i hvert aldrig læst noget så rablende finurligt og skønherligt som denne roman, og jeg følte altså flere gange, at jeg var med på Lucie, Casper og Martins svampetrip og pilgrimstur. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Anne-Marie Vedsøe Olsen har skrevet en vanvittig roman; hård, mørk, ondt, god og nordisk, og så man pludselig fatter sympati for et monster og hvirvles ind i en kulturkreds, man burde kende, men slet ikke gør. Den her er bragende god og skal læses, mens vinteren ligger mørk og tung.
 
 
 
 
 
-  sidsesbogreol.dk
”“Lucie” er en god blanding af realisme, gys og en fantasy-fornemmelse som bestemt kan anbefales.”
 
 
 
 
 
-  Magasinet Liv, Caroline Rutter
“Hvis du kun skal læse én bog … Det er overnaturligt og anderledes og voldsomt spændende.”
 
 
 
 
 
-  The Secret Life of a Book Collector
Jeg havde svært ved at slippe bogen igen, da først jeg var begyndt. For som med Lucie, vil du også finde ud, hvem og hvad hun er. Jeg er ovenud begejstret for denne bog.
 
 
 
 
 
-  ordfraenbibliofil.dk
Wauw siger jeg bare! Wauw! … Denne spændingsroman er tilsat en god portion nordisk mytologi og det fungerer fantastisk godt.
 
 
 
 
 
-  Bogtanken.dk.
Denne roman er ganske enkelt suveræn, og det vil være en fortælling, som med sin alsidighed vil appellere til mange forskellige typer læsere. Den kan ganske enkelt det hele
 
 
 
 
 
-  Bechsbooks.dk
’Lucie’ er en fantastisk historie. Jeg er vild med hele fortællingen, den er spændende, grusom – rig på detaljer om nordisk mytologi og kristendom, som jeg aldrig tidligere har hørt om. Men bedst af alt – så er den anderledes og helt sin egen.
 
 
 
 
-  Berlingske, Kristian Ditlev Jensen
Teksten bliver en smukt sammenflettet rejse ind i noget åndeligt, noget historisk og noget eksistentielt - på én gang.
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Preben Rasmussen
”Lucie” er en blanding af noget meget lærd og noget meget spektakulært”.
 
 
 
 
-  Politiken, Liselotte Wiemer
“Spænd sikkerhedsselen! Bryd maskeringsforbuddet! For i Anne-Marie Vedsø Olesens næsten dæmonisk vellystige horrorroman “Lucie” springer brændende katedraler, skrigende ravne, magiske sværd, himmelske visioner og råt menneskekød direkte op i ansigtet. Det handler om hunger. Ubændig hunger”.
Weekendavisen
“… der er faktisk en vis flugthøjde – ved siden af fuglemæles og englevrissens fine spøjshed – over de frembumlede visioner og hallucinationer og forgrublinger”.
Bogblogger.dk
”Det er en udfordrende, velfortalt og meget original roman, der fortjener et stort publikum.”
Hendes Verden, MAJ BJERRING SØRENSEN
Hyg dig med!
Information, Marie Louise Kjølbye.
Lucie er den vildeste roman, jeg har læst i mit liv, men rummer sin egen ægte læsefryd. Man bliver elementært revet med af romanens desperate alvor og bimlende dommedagsvisioner.
Bogbobler
”Lucie er en spændende og særdeles velskrevet roman med et hav af ambitioner. Forfatteren har et tydeligvis et par budskaber til omverdenen. Jeg er ikke sikker på, at de alle trænger lige godt igennem, men alene romanens sprog og originalitet fortjener de helt store klapsalver.”
litteratursiden.dk
”Der er dybde, saft og kraft i fortællingen om sjælløse Lucie og Vedsø Olesen brillerer som fortræffelig formidler med et fuldfedt og kraftfuldt sprog, der får handlingen til at hamre direkte ind på nethinden, hvor den brænder sig fast.”
LUCIE
Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne-Marie Vedsø Olesen
Bastarden
SPANIEN, 1569. Trekvart århundrede efter de kristnes endelige sejr over Læs mere
Dronningens dame
Frankrig, 1567. Den blodige religionskrig mellem katolikker og huguenotter Læs mere
Mordersken
KONSTANTINOPEL, 1570. Den tilfangetagne Madeleine de Montdidier føres ind i Læs mere
Salernos sol
Den unge læge Edgar følger med den franske kong Ludvig på det Andet Læs mere
På månens horn
En gysernovelle om jalousi og tiltagende vanvid fra Politikens Forlags Læs mere