Logbog fra et livsforlis
Hør uddrag

Logbog fra et livsforlis

Erik Valeur

I det hvide fyrtårn, som i århundreder har set sømænd forlise og drukne i det hav, der i generationer blev kaldt for Helvedesdybet, bor en mand med en ejendommelig hemmelighed. 


Malin forstår, at Viggo Larssen er vokset op med de mest forfærdelige syner – og at han allerede som barn fik en viden, som ingen skulle have haft. Den viden er ved at slippe ud til omverdenen, mens Malin forsøger at komme ind på steder, hvor ingen har været før: I det mørke rum, hvor manden i fyret voksede op med sin mor og bedsteforældre – og tre gule kanariefugle – og med bogen ’Den lille prins’ liggende under sin hovedpude.

På årets første dag forsvinder det kvindelige overhoved for den mest magtfulde familie i landet, og ingen er i stand til at forklare, hvad der er sket. Der står et tomt fuglebur i vindueskarmen på plejehjemmet Solbygaard – men den gamle Enkefrue, som er mor til både landets statsminister og justitsminister, er forsvundet, og hele nationen leder efter hende.

Logbog fra et Livsforlis er en fabel, en samtidsfortælling og en thriller på én gang. Den handler om børn, der vokser op med særheder, ingen kan finde ud af at flygte fra. Om ånder og om døden – og Universet – om magtfulde politikere, management-guruer og mediestjerner. Og om de hemmeligheder, alle mennesker forsøger at skjule for sig selv – og hinanden.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 150.00
Sideantal: 442
ISBN: 9788740004144
Format: 145x228
Udk. 26. September 2015
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Indbundet
Omslagsgrafiker: SurvivalKit
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Berlingske Tidende, Niels Houkjær
Den Cavling-prisvindende journalist Erik Valeur, der for fire år siden brød igennem som skønlitterær og prisvindende forfatter med »Det syvende barn«, har gjort det igen ... Foruden den højspændte og elementære spænding i bogen, der giver en herlig læsekadence og appetit, så nyder forfatteren - og med ham læseren - tydeligvis persiflagen selv, når han åler mediernes managementjournalistik, psykiatriens feel-good-bevægelse, magtens hykleri og alskens politisk plat i de herskende klasser. Det er satire af scherfigske dimensioner. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Jens Henneberg
Hvilket talent! Den danske litteratur skyder sære og store blomster for tiden.... Storslået både i anlæg og gennemførelse ... Der er mange tråde, og der er mange mysterier i denne fantasifulde og fantastiske roman med et kolossalt langt og disciplineret spændingsforløb, som først falder definitivt på plads til sidst. Man mærker overalt den rutinereder skribent, der formår at fastholde den kunstneriske stemning bogen igennem, for optrinnene dirrer af liv og af følelse. Karikaturtegningerne er romanen igennem så klare og skarpe, at man overgiver sig til deres fremhævelse og forstørrelse, også fordi de er så fortættede og gennemstrålede og hævet op over virkeligheden og lige durk ind i poesiens sanddru vanvid. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau
Læs bogen og få megen valør for pengene.
 
 
 
 
 
-  Jydske Vestkysten
Logbog fra et livsforlis skifter forfriskende og hyppigt scene og tid undervejs. Fortiden afsætter uafrystelige spor og minder tilbage i barndommen, der giver livet – og fortællingen – retning og konsekvens
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk, Vibeke Holm Andersen
Bogen er spændende, sproget er lidt ”snørklet” og man skal lige vænne sig til Valeurs måde at skrive på. Lange sætninger, bogens mange personer og handlinger, der griber ind i hinanden, kræver en vis koncentration fra læseren, som til gengæld belønnes med en anderledes og god læseoplevelse. Jeg var godt underholdt hele vejen. Læs mere
 
 
 
 
-  Politiken
Med konspiratorisk fantasi og et skarpt blik for tingenes forkerthed og forløjethed udleverer Valeur igen samfundets magthavere og ikke mindst sin egen generations vendekåber.
Isabelrosado.com, Isabel Rosado
Logbog fra et livsforlis er en formidabel roman, der for min skyld godt må tage prisen som årets danske mesterværk. En samtidsroman, fabel og thriller i ét med en hel masse på hjerte. Jeg var begejstret for Det syvende barn, omend jeg synes den var meget lang. Den her er bedre. Erik Valeur har en enestående evne til at sætte ord på menneskers livsdrama i en form, der minder om magisk realisme uden at miste jordforbindelsen. Han formår at skabe en fortælling fra den grå andedam, der har en ligeså fortryllende effekt som en sydamerikansk, dampende jungle og så endda med et overnaturligt lag, der overbeviser i al sin enkelhed. Hvad læsere måtte mangle af ramasjang, tempo, isnende spænding, blod, vold og uforudsigelige drejninger og overraskelser i denne geniale roman, får vi der elsker en velfortalt historie rigeligt kompenseret for med al den rammende dybde og klogskab, der får hjertet til at bløde af sig selv. Læs mere
Kristeligt Dagblad , Svend Skriver
Ny psykologisk samtidsroman fra prisbelønnede Erik Valeur er underholdende og vedkommende… Det er sprød og rørende prosa. Valeur kan virkelig skrive … Det er samfundsrevseren Valeur, når han er bedst.
Børsen, Line Rasmussen
Søborghistorierne er romanens absolut stærkeste. Her udfolder Valeur en fintunet psykologisk fornemmelse for barnets sjælelighed og den menneskelige ond- og dårskab, som vi også kender fra "Det syvende barn".
Weekendavisen , Kristian Ditlev Jensen
Det hele flyder, som det skal. Mange personer er morsomme, scener er poetiske, karakteristikker er decideret pudsige. Og flere dele af samfunds-og samtidskritikken, der er klistret ind, er dejligt uforsonlige.
Lokalavisen Frederiksberg, Holger Ruppert
Vi graver i fortiden, skeletterne vælter frem, og i Valeurs skruestik falder alt for plads. Imponerende, underholdende og tankevækkende!
Litteratursiden.dk, Britta Voergaard Poulsenq
Med en snert af magisk realisme samt en fin blanding af Ramsland og Scherfig, er Erik Valeurs nye roman samfundsrevsende og satirisk samtidig med, at den er dybt interessant, insisterende og fængende.
SØNDAG, Britta Bjerre
Han har gjort det igen, journalist Erik Valeur: skrevet en roman, der spolerer ens nattesøvn. Efter succesen med debuten” Det syvende barn” har Valeur atter begået en roman, der både i plot og persontegning er så spændende, at den er umulig at lægge fra sig … Og så ruller en begavet fortælling ellers derudad. Og som læser ruller man med, mere og mere spændt. Læs mere
Arbejderen, Bjarne Nielsen
Erik Valeur skriver blændende og er hård ved magteliten … Man er underholdt og har fået stof til mange spændende tanker efter endt læsning. Især kunne undertegnede godt lide scenerne fra barndommen.
SØNDAG
The journalist Erik Valeur has done it again: written a book that keeps you awake at night. Following his successful debut, The Seventh Child, Valeur has once again created a novel so exciting in plot and character development that it’s impossible to put down … A gifted tale—more exciting for readers at every turn. Læs mere
Erik Valeur om sin barndom
Erik Valeurs nye roman Logbog fra et livsforlis foregår blandt andet på Sjællands vestligste punkt ved Røsnæs fyr. Det gør den, fordi Erik selv har haft et stærkt forhold til Røsnæs siden sin barndom, som vækker stærke minder. Hør her hvorfor.
Erik Valeur læser op
Erik Valeurs nye bog hedder Logbog fra et livsforlis. Hør ham her læse op af bogen fra Røsnæs fyr, hvor en stor del af bogen foregår.
Erik Valeur om Logbog fra et livsforlis
Logbog fra et livsforlis er Erik Valeurs nye roman, hvor drengen Viggo Larssen er hovedpersonen. Her fortæller Erik om handlingen.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Erik Valeur
Det syvende barn
Det syvende barn er fortællingen om båndet mellem syv børn, hvis liv kom Læs mere
Magtens bog
Arne Gaardmand, Erik Valeur , m.fl.
Magtens Bog sætter fokus på den mørke side af magtens Janusansigt, idet den Læs mere
Mandelgaven
I denne bog har Erik Valeur samlet syv små grumme og forunderlige historier Læs mere