Løgnen om en sand ven
Hør uddrag

Løgnen om en sand ven

Hans Davidsen-Nielsen

Politikens Forlag
Tre kan holde på en hemmelighed, hvis to af dem er døde.

Da den kræftsyge Morten Richter forsvinder under en rejse i udlandet, indleder Robert Lassen sin egen eftersøgning, både som ven og som journalist ved det trængte dagblad Tiden, hvor han udmærker sig ved at være en doven og besværlig medarbejder. For hvad er der sket med barndomskammeraten Morten, som skæbnen har behandlet så hårdt? Skulle han, som det siges, blot på en uges ferie til Paris? Hvem er så den yngre kvinde, han muligvis forlod Danmark i selskab med? Svaret på det ene spørgsmål åbner for det næste.

Roberts jagt fører ham til det pakistanske kioskmiljø på Vesterbro og ind i spionvæsenets lukkede cirkler. Men snart kører han fast, for i efterretningsvæsenet forsøger en indflydelsesrig familie at fremme en alternativ version af sandheden. Det udvikler sig til en kamp mellem to mænd, der begge arbejder med informationer, men på to højst forskellige måder. Og i en verden, hvor kendsgerninger bliver tiltagende ligegyldige.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sideantal: 320
ISBN: 9788740037784
Format: ePub
E-bog Udk. 31. August 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, Jan Hedegaard
“Hans Davidsen-Nielsen skriver elementært spændende og indsigtsfuldt - til tider indigneret - om beskidte kneb i den fordækte del af krigen mod terror, og ikke mindst med en skarpt formuleret kritik af pressens rolle. Det er slet ikke dårligt.”
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
Hans Davidsen-Nielsen har med denne bog skrevet sig ind på min favoritliste af forfattere, der mestrer at skrive en spændende og realistisk fortælling uden at løsne så meget som et skud (det er i øvrigt en kort liste).
 
 
 
 
 
-  Femina
Nogle gange kan en bog flytte én ind i en verden, man ikke rigtig troede eksisterede, før man læste bogen. Sådan har jeg det med Hans Davidsen-Nielsens Løgnen om en sand ven. Pludselig folder romanen sig ud og bliver til en af den slags thrillere, man ikke må læse før sengetid, og tempoet stiger og stiger sammen med tvivlen om, at man nogensinde får fat i sandheden om Morten. Det gør man. Og du skal læse den her. Læs mere
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog
”Ud over at være en rigtigt spændende og godt fortalt historie, er det en skræmmende historie. Skræmmende fordi den virker overbevisende realistisk i sin beskrivelse af forholdet mellem og holdene internt i PET og FE med rivalisering, modarbejdning, jalousi og hemmelige dagsordener - samt det der er værre.” Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten , Lars Ole Sauerberg
”Der er gode takter i Davidsen-Nielsens toer om den lurvede, men alligevel i hjertet ædle udfordrer af statens hemmelighedskræmmeri i en påstået national sags tjeneste.”
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
”Forfatteren skriver på sin faglige viden og med et godt drive, der gør bogen til en af de bedre danske spionromaner.” ”Som portræt af en nyhedsbranche i opbrud med nye medieplatforme og nye fagpolitiske pejlemærker rammer »Løgnen om en sand ven« lige på kornet og minder i den henseende en del om Olav Hergels»Punktum« . Som samfundskritisk temperaturmåling med termometeret godt oppe i det danske efterretningsvæsen virker den yderst præcis og i al fald ganske underholdende i sin nærgåenhed.” Læs mere
Midthimmerlands Folkeblad, Splint
De emner som Hans Davidsen-Nielsen tager fat i, er tidligere beskrevet af andre forfattere. Men i dette tilfælde er spændingen i top fra start til slut.
Løgnen om en sand ven
Tre kan holde på en hemmelighed, hvis to af dem er døde.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Hans Davidsen-Nielsen
Hypokonderens død
Morten Richter er 47 år og gået i stå. Men da han vælger at reflektere Læs mere