Lodbrogsønnernes hævn
Hør uddrag

Lodbrogsønnernes hævn

Lasse Holm

Politikens Forlag
Foråret 866. En nordengelsk landsby bliver overfaldet af vikinger. På byens galgeplads står den dansk-saxiske dreng Wulf med løkken om halsen. Mens landsbyen brænder bag dem, tager angriberne ham med til deres ringborg og kalder ham Rolf. 

Langsomt går det op for Rolf, at overfaldet på landsbyen ikke var tilfældigt: Den berømte viking Ragnar Lodbrogs fem sønner – Bjørn Jernside, Ivar Benløs, Sigurd Slangeøje, Ubbe Frillesøn og Halfdan Hvidsærk – er kommet til England for at hævne deres far, som er død af slangebid i den northumbriske kong Ællas varetægt.

Da brødrenes hævntogt udvikler  sig til en storstilet invasion, og Rolfs egne hemmeligheder gradvist bliver afsløret, starter et kapløb med tiden. Kan han nå at bevise kongens uskyld og forhindre den massakre, der truer i horisonten?

Lodbrogsønnernes hævn bygger på virkelige begivenheder og er første del af en trilogi om den tidlige vikingetid.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 384
ISBN: 9788740049220
Nummer i serien: 1
Format: 145x220
Udk. 28. February 2019
2. udgave, 1. oplag
Indbinding: paperback
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
Lasse Holm har med sin historiske skønlitterære roman, givet læseren en unik mulighed for at lære de brutale vikinger lidt at kende. Jeg har været rigtig godt underholdt af denne velfortalte fortælling fra en svunden tid – som er den første roman ud af en planlagt trillogi. Til slut – jeg glæder mig rigtig meget til den næste roman i serien udkommer, har hørt at vi ikke skal vente så længe. Læs mere
 
 
 
 
 
-  sidsesbogreol.dk
’Lodbrogsønnernes hævn’ er en historisk roman som både indeholder taktik, dramatik og humor. Den er bestemt anbefalelsesværdig – særligt til læsere der har en interesse for vikingetiden. Jeg vil se frem til at nummer to i serien udkommer.
 
 
 
 
-  Politiken, Steffen Larsen
Lasse Holms styrke som forfatter af historiske spændingsromaner er, at han kan leve sig ind i fortidens tanker og gerninger.
 
 
 
 
-  Krimifan.dk
Bygget på grundig research om tiden og sagnet har Lasse Holm skruet en historie sammen, hvor vi får en detaljeret gennemgang af alle begivenheder før, under og især efter mordet på Ragnar med hans voldsomme og håndfaste sønner som hovedpersoner. … Historien er jo også så spændende og samtidig lige så spændende fortalt, at jeg gerne læste den færdig og til og med blev underholdt undervejs på vikingernes hærgen rundt i England og Irland, hvor bogen foregår. Læs mere
 
 
 
 
-  Drustrups Bogblog
Et drabeligt spændende første bind i en planlagt trilogi om den tidlige vikingetid. Ragnar Lodbrog er blevet myrdet, og hans voldsomme og håndfaste sønner skyr ingen midler i opklaringen af mordet - heller ikke mord på munke eller smedningen af rænker mod hinanden. Det er en spændende historisk roman med hævn, mord, vold og andre forbrydelser som ingredienser. Læs mere
 
 
 
 
-  Litfix.dk
Lasse skriver eminent: poetisk, troværdigt og med gennemtænkt plot og handling. Man bliver suget lige ind i det krigeriske vikingeunivers fra første sætning. Holm har gjort et flot stykke forarbejde og research, hvilket har resulteret i en yderst velkomponeret og spændende vikinge-roman.
 
 
 
 
-  JyskFynske Medier, Henrik Tjalve
Lasse Holm har lagt beretningen om de mange konflikter i munden på den unge saxer Rolf/Wulf. Dette blik udefra er spændende, også fordi det signaleres, at han kommer til at indtage en magtfuld position længere fremme i forløbet. Spændingskurven er på plads.
litteratursiden.dk
… en farverig og frygtelig underholdende og frem for alt en charmerende beretning om Nordboernes meritter anno 860 og derefter.
Bogtanken.dk
Hvis man er til vikingslag og sagnhelte – eller måske har abstinenser efter nye afsnit af HBO serien Vikings, så er Lasse Holms roman et rigtig godt bud. Lasse Holm har skabt en roman, der er spækket med nordisk mytologis sagnhistorie og den tidlige vikingetids historie, og der er lagt et gedigent forarbejde i den. I romanen er desuden indlagt et krimiplot i bedste detektivromanstil, og der er desuden et godt flow hele historien igennem, som kommer ladet med rigeligt af overraskelser og plotturns, så spændingen fastholdes gennem hele historien. Læs mere
Historie-online.dk
Der er bestemt gode takter i ”Lodbrogsønnernes hævn”, hvor forfatteren dygtigt væver sagaer, sagn og de få bevarede historiske fakta om Lodborgslægten sammen.
Bogblogger.dk
Lodbrogsønnernes hævn er en krimi skjult i et (sagn)historisk drama – det er toptunet underholdning, og så bliver man lidt klogere på såvel den tidlige vikingetid som sagnhistorien undervejs.
Weekendavisen , Anne Knudsen
Heller ikke i Vikingetiden var alting, hvad det så ud til, og Lasse Holm spinder en kompliceret ende fuld af bedrag og intriger.
Bogsyn.dk
Det her det er altså bare guf. En djævelsk spændende bog der på helt næsten overnaturlig, keltisk, snedig og finurlig vikinge-vis lader Lodbrogsønnerne hævne deres far, Ragnar Lodbrog, der blev dræbt af slanger i kong Ællas ormegård.
Bogrummet.dk
Der er smæk for skillingen når Lasse Holm fortæller hvordan Lodbrogsønnerne hævnede deres far, Ragnar Lodbrog, der blev slået ihjel af slanger i kong Ællas ormegård.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lasse Holm
Besættelse
Jens har autisme og ser mønstre i alt. Ulla er tastedame hos politiet og Læs mere
Dagbog fra en døende - del 2
Dette er anden del af Lasse Holms biografiske lydbog.
Lasse Holm har levet Læs mere
Dagbog fra en døende - del 1
Lasse Holm har levet af at fortælle hele sit liv. Nu fortæller han sin Læs mere
Før sidste akt
Historisk roman fra Guldalderens København, hvor en natvægters hemmelighed Læs mere
Lodbrogsønnernes ran
Andet selvstændige bind i Lasse Holms succesfulde historiske krimitrilogi Læs mere
Lodbrogsønnernes død
Tredje selvstændige bind i Lasse Holms succesfulde krimitrilogi om Læs mere