23. juni 2019

Litterær pris til Omar og Jama

Litterær pris til Omar og Jama

Forfatterne Sofie Jama og Sara Omar har modtaget Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris. De får prisen sammen med forfatter Aydin Soei, fordi alle tre ”repræsenterer stemmer, der vil udvikle og præge indvandrerdebatten og medvirke til at ændre forståelsen af migrationen både indefra og udefra.” 
”I bidrager på hver jeres måde til at fokusere på indvandrere som nye subjekter i en historisk udvikling,” skriver Nexø Fonden.
 
Nexø Fondens skriver om romanerne:
”Sara Omar skildrer med sin roman Dødevaskeren (2017) den undertrykkelse, som kvinder udsættes for i et muslimsk kurdisk landsbymiljø. Undertrykkelsen følger med romanens hovedperson til Danmark. Romanen udtrykker en protest mod disse forhold, som mange indvandrerkvinder i et eller andet omfang deler, og muliggør dermed et oprør.”

”Sofie Jamas hovedperson i romanen Et andet menneske, et andet liv (2019) er også en kvindelig 1. generationsindvandrer. Kontrasten mellem børnenes opvækst i det somaliske miljø, der lukker sig om sig selv, og den danske virkelighed, de indpasses i, giver store vanskeligheder for hovedpersonen, der udvikler forskellige integrationsstrategier: fra flugt og fuldstændig assimilation til oprør og til forsøg på at integrere den muslimske kultur med den danske modernitet.”
 

Gå til News
TOP  ▲
Relevante bøger
Et andet menneske, et andet liv
Baraka fra Somalia kommer til Danmark. Her møder hun en ældre jødisk kvinde Læs mere