Lige nu er jeg her
Hør uddrag

Lige nu er jeg her

Isabelle Ståhl

Elise læser på universitet og dater på Tinder. Hun har hele tiden GPS-visningen slået til og udveksler gode råd om antidepressiva med sine venner, mens hun tumler rundt mellem forskellige mænd og flygtige forhold. Hun kan egentlig bedst lide midaldrende mænd, de minder hende om heste - så rolige, urokkelige og nøjsomme. De lider ikke af angst og nerver, de spiser bare og sover og fortæller anekdoter. Hun drømmer om selv at blive som en hest.

Da hun møder Victor, og de flytter sammen, føler hun sig lykkelig på den naturlige måde. Og alligevel er det, som om hun ikke hører hjemme i deres designerlejlighed og omgangskredsen af kreative, redebyggende venner. Lykkefølelsen går over i en tilstand af tomhed og rastløs angst.

Lige nu er jeg her handler om, hvordan man skal kunne sige ”jeg elsker dig” i en tid, hvor alle ord og følelser lynhurtigt mister deres magi og mening, men hvor længslen efter nærhed ikke er til at komme uden om. En tid, hvor det er vigtigere, hvem andre tror, man er, end hvad virkeligheden viser. Lige nu er jeg her er en storbyskildring, der indfanger det moderne livs hektiske, rastløse puls og samtidig en stærk roman, der slår dybe, klassiske toner an i fortællingen om ensomheden og kærligheden i vores tid.


”Rystende godt samtidsbillede. Hvilket stjerneskud!” – AFTONBLADET

”En generationsroman om pulsen i en hjerteløs tid - der kommer til at ældes med stil.” – DAGENS NYHETER

”... kaster et stroboskoplys over samtidslitteraturen, og det meste ser blodløst og anæmisk ud i sammenligning. Hvilken debut! … En gudsbenådet fortæller. ” – ETC
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149
Sideantal: 256
ISBN: 9788740048865
Format: ePub
E-bog Udk. 01. June 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Lotte Kirkeby Hansen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
”Læs den og nyd sproget, tonen og indsigten i en generation, der kan få det hele, men som ikke ved, hvad de vil med det.”
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Anne Skov Thomsen
”Et af de mest hårdtslående samtidsbilleder”
 
 
 
 
-  Sidses bogreol, Sidse Cordes
”Absolut velskrevet … Skrivestilen er virkelig noget udover det sædvanlige.”
 
 
 
 
-  Annes bogblog , Anne Poulsen
”Bogen gjorde mig helt svimmel med sit tempo og satte mange tanker i gang … Et godt billede af nutiden, og hvor svært det kan være, at forholde sig til ens fysiske og online verden og skille virkelighed og facade fra hinanden.”
 
 
 
 
-  Eva Lucia Book Review , Eva Lucia
”Mesterværk … En utrolig skarp og nutidig roman, som både er tankevækkende, grusom og skrøbelig.”
 
 
 
 
-  KulturXpressen.dk, Mette Camilla Melgaard
”Det fascinerer mig, hvor præcist nogle af beskrivelserne rammer tiden ... Det er ganske enkelt virkelig godt skrevet, og det sætter gang i en masser af tanker.”
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Kathrine Maria Amann
”En stærk generationsskildring … Et væsentligt og velskrevet modernitetskritisk livtag med tilværelsens ulidelige lethed og tidens åndløse selvdyrkelse. En forfaldsfortælling for " Skam"-generationen om de alt for mange splittede sind i en verden af tabte værdier. Bag kynismen glimter nemlig en glødelampe af lejlighedsvis længsel efter genfortryllelse og religiøs forløsning, som giver værket dybde og dualitet.” Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henriette Bacher Lind
”Det er den rastløses logik og muligvis det moderne menneskes forbandelse, som Isabelle Ståhl skildrer så hårdtslående i sin markante samtidsroman.”
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
”En aktuel bog, som rammer lige ned i en tid, hvor det ikke er nemt at være ung … Isabelle Ståhl skriver i et godt sprog, der flyder derudad, og hun skriver på en måde, som gør dig nysgerrig efter mere.”
Magasinet ATLAS, Alexander Rich Henningsen
”Fremragende.”
Bogbobler.dk, Isabel Fluxá Rosado
”Helt fantastisk velskrevet med en strøm af åbenbarlige sætninger … Det er en sorgfyldt generations- og samtidsroman af meget høj kaliber i al sin smukt komponerede enkelthed. Og den er også relevant for os, der var unge en, to eller tre generationer tilbage.”
Alt for damerne, Marie-Louise Truelsen
Nyt svensk stjerneskud
DBC – Dansk Bogfortegnelse, Dorte Tissot Hansen
”Velskrevet moderne storbyroman, der ærligt og på en næsten angstprovokerende måde giver et fint indtryk af den tomhed, ensomhed og rastløshed, der præger en ung kvinde … Som i Tom Kristensens ’Hærværk’ og Jacob Ejersbos ’Nordkraft’ sættes fokus på destruktivitet, storbyliv og identitet.”
Downloads