12. oktober 2018

Leonora vinder Martha Prisen

Leonora vinder Martha Prisen

Forfatter Leonora Christina Skov har haft bragende succes med sin roman Den, der lever stille, og nu har hun vundet efterårets store læserpris: Martha Prisen. Prisen uddeles hvert efterår af Bog&idé til ’danskernes yndlingsforfatter’. Otte forfattere nomineres, hvorefter læserne stemmer, og i år har de stemt på Leonora som vinder.
 
Den, der lever stille fik allerede ved udgivelsen i januar kælenavnet ’Den, der lever (knap) så stille’, fordi dens tema om familie, svigt og kærlighed ramte lige ind i læsernes hjerter og udkom under stor mediebevågenhed. Efterfølgende fik den fine anmeldelser, og den ligger endnu på bestsellerlisterne.
 
Romanen åbner med, at Leonoras mor dør, hvorefter hun beslutter sig for at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over. 

Leonora Christina Skov (f. 1976) har skrevet i mange år og tidligere udgivet Hvor intet bryder vinden, Førsteelskeren, Silhuet af en synder, Champagnepigen og Rygsvømmeren.

Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk. Hun var i mange år litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab og har modtaget Kunstfondens treårige arbejdslegat. I august modtog hun LGBT Danmarks pris ’Årets Laks’.

Gå til News