Leksikon om lys og mørke
Læs uddrag
Hør uddrag

Leksikon om lys og mørke

Politikens Forlag
I jødisk tradition hedder det, at mennesket dør to gange. En gang, når hjertet holder op med at slå og hjernens synapser ikke længere sender indtryk gennem nervebanerne, og så igen, når den dødes navn siges, tænkes eller læses for sidste gang. Først da er den døde forsvundet, slettet fra det jordiske liv.
 
Da Simon Stranger finder ud af at hans jødiske kones familie en tid boede i et hus som tidligere havde tilhørt en af Norges mest frygtede nazibødler, Henry Rinnan, beslutter han sig for at gå på jagt i historien for at genfortælle både de døde og de levendes liv, så eftertiden kan blive ved med at sige deres navne. Det bliver til en medrivende fortælling om Komissar-familien, om den berygtede Rinnan-bande, om ydmygelse og overlevelse, sammenhold og slægt og de fortællinger, vi giver videre til kommende generationer.

"Leksikon om lys og mørke" blev Simon Strangers store gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse over hele verden og til filmatisering, og sikrede ham blandt andet den norske boghandlerpris.

"Intens, med et stærkt drive, samtidig med at sproget er næsten svævende let. Helstøbt" - VG

"Fuldtræffer om smerte og tilgivelse" - Dagbladet
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740053968
Format: 135x210
Udk. 12. marts 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
På vej
Downloads