Leksikon om lys og mørke
Hør uddrag

Leksikon om lys og mørke

Simon Stranger

Politikens Forlag
I jødisk tradition hedder det, at mennesket dør to gange. En gang, når hjertet holder op med at slå og hjernens synapser ikke længere sender indtryk gennem nervebanerne, og så igen, når den dødes navn siges, tænkes eller læses for sidste gang. Først da er den døde forsvundet, slettet fra det jordiske liv.
 
Da Simon Stranger finder ud af at hans jødiske kones familie en tid boede i et hus som tidligere havde tilhørt en af Norges mest frygtede nazibødler, Henry Rinnan, beslutter han sig for at gå på jagt i historien for at genfortælle både de døde og de levendes liv, så eftertiden kan blive ved med at sige deres navne. Det bliver til en medrivende fortælling om Komissar-familien, om den berygtede Rinnan-bande, om ydmygelse og overlevelse, sammenhold og slægt og de fortællinger, vi giver videre til kommende generationer.

"Leksikon om lys og mørke" blev Simon Strangers store gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse over hele verden og til filmatisering, og sikrede ham blandt andet den norske boghandlerpris.

"Intens, med et stærkt drive, samtidig med at sproget er næsten svævende let. Helstøbt" - VG

"Fuldtræffer om smerte og tilgivelse" - Dagbladet
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740053968
Format: 135x210
Udk. 12. March 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Sara Koch
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Sidsesbogreol.dk
Det er én af de bedste bøger, jeg har læst om 2. verdenskrig. Den er så smuk, gribende, rørende, hjerteskærende og barsk på én og samme tid.
 
 
 
 
 
 
-  Jyllands-posten, Christian Møgeltoft
Forfatteren skriver så yndefuldt og indlevende, at man som læser suges ind i de ufattelige hændelser. Man bliver fornemt underholdt, men man bliver også klogere på historien og mennesket. Og naturligvis får Simon Stranger trukket en nødvendig parallel fra den tids jødehad til nutidens antisemitisme, som hans kone Rikke stadig konfronteres med. Både lys og mørke er grundvilkår. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Magasinet Søndag
..en beretning om mod, kærlighed, ondskab og frem for alt viljen til at være en udgave af sig selv, man kan leve med. (…) Stærkt, vigtigt, læseværdigt og skrevet nærværende og vedkommende, og ikke mindst: For emnet overraskende underholdende. Nyd den
 
 
 
 
 
-  Fuglsangforoven
"Leksikon om lys og mørke" er en roman, der sætter følelserne i gang og udfordrer ens læsning på en ny og spændende måde.
 
 
 
 
 
-  Politiken, May Schack
Simon Stranger skriver fængende, og han har fundet sin helt egen form til det omfattende og voldsomme stof. (…) Simon Strangers præstation er, at han er i stand til i samme roman at skildre både ofrenes og bødlens position. Indlevelsen gælder alle. Afskyen for sidstnævnte ligger mellem linjerne.
Downloads