Kvindernes march
Hør uddrag

Kvindernes march

Jennifer Chiaverini

North Audio Publishing
Fra New York Times-bestsellerforfatteren Jennifer Chiaverini kommer en fængslende historisk roman om kampen for kvinders stemmeret.

USA, 1913. Efter flere år ved frontlinjen i den britiske suffragette-bevægelse vender 25-årige Alice Paul hjem til New Jersey. Svækket efter både fængsling og sultestrejke er hun dog stadig stålsat på at ville tænde op under den stagnerende suffragette-modstand i sit hjemland. Ni stater har allerede givet kvinder stemmeret, men kun en forfatningsændring vil sikre retten for alle kvinder, og for at opnå støtte til sin kampagne organiserer Alice en storslået kvindemarch ned ad Pennsylvania Avenue i Washington DC.

Med i optoget er 39-årige Maud Malone fra New York, der arbejder som bibliotekar, og som har tilegnet sig et vist ry – og pletter på straffeattesten – for at afbryde politikeres taler med spidse spørgsmål. Også borgerrettighedsforkæmper og journalist Ida B. Wells deltager med målsætningen om, at også farvede kvinder skal være en del af marchen – og forfatningsændringen. Ida blev født slavegjort i Mississippi og frygter nu, at hvide suffragetter vil ekskludere sorte kvinder, hvis det tjener deres egne interesser.

D. 3. marts 1913 påbegyndes den glorværdige march, men forsømmeligt politiarbejde lader store grupper af aggressive mænd blokere vejen for optoget, og dermed bringes både demonstration og kvinder i alvorlig fare.

Kvindernes march
er baseret på sande begivenheder og er en inspirerende gengivelse af en afgørende, men næsten glemt begivenhed i amerikansk historie, hvor kampen for kvinders rettigheder nåede et afgørende vendepunkt.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788775715541
Format: ePub
E-bog Udk. 13. December 2023
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: North Audio Publishing
Oversætter: Sigrid Kraglund Adamsson
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jennifer Chiaverini
Telefonsoldater
Jennifer Chiaverini
Telefonsoldater er en øjenåbnende roman om en af de store, ufortalte Læs mere